Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 1st, 2015 | by fileto

0

Περιφερειακή κόντρα για τα πλημμυρισμένα Τενάγη

Σε απάντηση σχετικού δελτίου τύπου του Περιφερειάρχη και της στάσης της Διοίκησης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και Περιφερειακός Σύμβουλος, Αρχέλαος Γρανάς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Με λύπη παρακολουθούμε την διαμάχη που έχει ξεσπάσει μεταξύ της τοπικής Αντιπεριφέρειας και του συνόλου των φορέων της Αυτοδιοίκησης και του αγροτικού κόσμου της περιοχής για το θέμα των Τεναγών Φιλίππων , της διαχείρισης αλλά και αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων.
Η εμπειρία που αποκτήσαμε στα χρόνια που ασκήσαμε διοίκηση μας δίδαξε ότι η επίλυση σημαντικών θεμάτων προϋποθέτει συνεργασία, διάλογο αποδοχή διαφορετικών θέσεων.
Δυστυχώς η σημερινή διοίκηση δεν επιθυμεί τον διάλογο , δεν έχει διάθεση για συνεργασία λειτουργεί ως παντογνώστης και αυτό έχει οδυνηρά αποτελέσματα για την επίλυση του σημαντικού αυτού προβλήματος.
Ταυτόχρονα κομπάζει για χρηματοδοτήσεις έργων, ξεχνώντας ότι η προσπάθεια εξασφάλισης των απαιτούμενων πιστώσεων οφείλεται στην προηγούμενη Περιφερειακή αρχή και στην αγαστή συνεργασία που είχε με όλους τους εμπλεκομένους στο θέμα των Τεναγών Φιλίππων.
Θα θυμίσουμε ότι η παράταξη που διοικεί την Περιφέρεια καταψήφισε το τεχνικό πρόγραμμα στον προϋπολογισμό του 2014 που περιλάμβανε έργα για τα Τενάγη .

Τότε μας κατηγορούσαν για … αναποτελεσματικότητα . Σήμερα τι κάνουν;

Αρνούνται τον διάλογο, την συνεργασία. Δυστυχώς οι εμμονές τους έχουν σοβαρές συνέπειες για τους αγρότες και τους κατοίκους της περιοχής.
Τους καλούμε να αλλάξουν στάση , αποφεύγοντας να χρησιμοποιήσουμε τους χαρακτηρισμούς περί «ανικάνων» και «επικίνδυνων» που ανέφεραν , όταν ήταν αντιπολίτευση , για την διοίκηση μας».
Και ο πολιτικός πολιτισμός οικειοποίησης έργων συνεχίζεται…


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑