Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 5th, 2015 | by fileto

0

Η Σαμοθράκη θέλει σύνδεση με Λαύριο

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Επιμελητήριου Έβρου με θέμα την επαναφορά της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης – Λαύριο.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Πρόεδρου του Επιμελητήριου Έβρου κ. Χ. Τοψιδη και συμμετείχαν οι Βουλευτές του νομού Έβρου κ. Γ. Καισας και κ. Αν. Δημοσχακης , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Δ. Πετροβιτς, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπακης ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Αθ. Βιτσας, ο Πρόεδρος του ΟΛΑ Στ. Σταυρακογλου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι της Σαμοθράκης.
Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Τοψιδης ανέφερε πως το Επιμελητήριο Έβρου ανέλαβε την πρωτοβουλία να στείλει στο Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας το θέμα σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης με το  Λαύριο.
Για το λόγο αυτό είχαν και συνάντηση στις 31 Μαρτίου 2015 ο Δήμος Σαμοθράκης, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης, ο ΟΛΑ και το Επιμελητήριο Έβρου με τον σύνδεσμο επιβατηγών πλοίων ακτοπλοΐας στην Αθήνα και πήραν την διαβεβαίωση ότι εφόσον μπει σε επιδοτούμενη γραμμή η άγονη γραμμή Λαύριο-Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη από την δική τους πλευρά ως εφοπλιστές θα προσπαθήσουν να βρουν πλοίο για να καλυφτεί η σύνδεση.
Ο Δήμαρχος Σαμοθράκης για το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης ανέφερε πως όσο δυνατή είναι η φωνή που διεκδικεί αφήνει ελπίδες για καλυτέρα αποτελέσματα

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑