Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 14th, 2015 | by fileto

0

Πλημμυρίζει η Ελλάδα με παράνομους μετανάστες

Αθρόα η προσέλευση παράνομων μεταναστών από όλα τα σημεία εισόδου της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες ενώ η κυβέρνηση μένει απλά θεατής των εξελίξεων αυτών δεχόμενη τα πυρά της αντιπολίτευσης.

Λίγες ημέρες μετά τις προειδοποιήσεις Καμμένου προς τους Ευρωπαίους ότι αν η Ελλάδα καταρρεύσει, τότε η χώρα θα στείλει τους μετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό έδαφος στην Ευρώπη, η κυβέρνηση φέρνει σε πρώτο πλάνο το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και των προσφύγων από τη Συρία, δηλώνοντας ότι αναμένεται κύμα προσφύγων από την αραβική χώρα που έχει καταρρεύσει.

Εν τω μεταξύ σύσκεψη για το θέμα γίνεται στο Μαξίμου ενώ η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, με δελτίο Τύπου μας ενημερώνει ότι άλλοι 1.793 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν συνολικά από όλη την επικράτεια, στις χώρες καταγωγής τους, τον μήνα Μάρτιο.

Σε βάρος των παραπάνω υπηκόων τρίτων χωρών είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής και απέλασης για παράνομη είσοδο στη χώρα μας. Οι επιστροφές πραγματοποιήθηκαν μέσω των εθελούσιων προγραμμάτων επαναπατρισμού του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, καθώς και των αναγκαστικών επιστροφών και εθελοντικών αναχωρήσεων από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (817 άτομα), το Πακιστάν (155 άτομα), τη Γεωργία (101 άτομα), το Βουλγαρία (27 άτομα) και τη Συρία (52 άτομα, που αναχώρησαν οικειοθελώς).

Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών.

Παρ’ όλα αυτά «Στις πλατείες δεν υπάρχουν μετανάστες. Βγαίνουν τα πρωινά απλώς για να λιαστούν», είπε η υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το θέμα των προσφύγων.

ΝΕΑ ΣΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΣΗΜΕΡΑ

Είκοσι ένας (21) παράνομα εισελθόντες αλλοδαποί και ο 34χρονος αλλοδαπός διακινητής τους,  πρωινές ώρες σήμερα,  συνελήφθησαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Αλεξανδρούπολης.
Συγκεκριμένα οι ανωτέρω εντοπίστηκαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε συνεργασία με χειριστές Frontex,  να αποβιβάζονται από πνευστό σκάφος, ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης, στην παραλία “Μαίστρου”.
Άμεσα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής μετέβησαν στην περιοχή όπου εντόπισαν τους ανωτέρω και τους συνέλαβαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Στη συνέχεια, ο διακινητής τους ο οποίος προσπάθησε να διαφύγει  με το  ανωτέρω πνευστό σκάφος εντοπίστηκε κατόπιν ερευνών από πλωτό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του λιμένα Αλεξανδρούπολης  και συνελήφθη.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑