Εκδηλώσεις

Published on April 16th, 2015 | by fileto

0

Καθαρισμός ακτών και έκθεση για το περιβάλλον

Ο Δήμος Καβάλας θα φιλοξενήσει από τις 21 έως και τις 29 Απριλίου 2015 τη μεγάλη περιβαλλοντική εκστρατεία της Ελληνικής Ένωσης Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος (HELMEPA). Το Διοικητικό Συμβούλιο της HELMEPA επέλεξε την Καβάλα ως το δεύτερο σταθμό της περιβαλλοντικής εκστρατείας στη βόρεια Ελλάδας, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς να ενημερωθούν μέσα από μια εντυπωσιακή έκθεση φωτογραφιών και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό για της προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και να θαυμάσουν εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

ατόλεςπάγοι

Η εκστρατεία υποστηρίζεται από το Βρετανικό Κοινωφελές Ίδρυμα Lloyd’s Register Foundation (LRF) και υλοποιείται σε 14 πόλεις της Ελλάδας, μεταξύ 2014 και 2017. Εκτός από την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινού για τις θεματικές ενότητες της εκστρατείας, σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να εμπνεύσει τα παιδιά στη χώρα μας ν’ ασχοληθούν με τις επιστήμες, τη μηχανική και τις νέες τεχνολογίες που υπάρχουν στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της ανθρωπότητας.

Η περιβαλλοντική έκθεση της εκστρατείας που τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα του φουαγιέ του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 21 Απριλίου 2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης».

Κατά τη διάρκεια λειτουργίας της έκθεσης, η HELMEPA θα μεταφέρει σε αυτήν, με δαπάνες του προγράμματος, περίπου 800 μαθητές από σχολεία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τις καθημερινές 17.30 – 19.30, καθώς και το Σαββατοκύριακο 10.00 – 13.00 και 17.30 – 19.30.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας, την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτικό σεμινάριο για εκπαιδευτικούς με θέμα «Θάλασσα και Άνθρωπος: Διασφαλίζοντας ένα Βιώσιμο Μέλλον» στην Αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Τέλος, προγραμματίζονται περιβαλλοντικές δράσεις με την εθελοντική συμμετοχή μαθητών σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Π.Ε. Καβάλας και άλλους τοπικούς φορείς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑