Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 18th, 2015 | by fileto

0

Τρελή καταδίωξη με λαθρομετανάστες στην Καβάλα

Κινηματογραφική καταδίωξη ενός αυτοκινήτου μάρκας Μερσεντές στο οποίο επέβαιναν 9 παράνομοι μετανάστες και οι διακινητές τους έγινε τα ξημερώματα στο κέντρο της Καβάλας.

Ο διακινητής προφανώς μη γνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες της πόλης και ενώ τον καταδίωκαν αστυνομικοί με περιπολικά μπήκε από τον Τίμιο Σταυρό Καβάλας στην πιο γνωστή άνοδο της πόλης την οδό Ελληνικής Δημοκρατίας με κίνδυνο να συγκρουστούν με ΙΧ ανυποψίαστων πολιτών που κινούντο στην σωστή κατεύθυνση.

Μπαίνοντας ο διακινητής στην οδό Κουντουριώτου κατευθύνθηκε στην θάλασσα και η τρελή του πορεία βρήκε και συγκρούστηκε με ταξί τραυματίζοντας τον οδηγό του και με άλλα σταθμευμένα αυτοκίνητα προκαλώντας τους υλικές ζημίες, ενώ τελικά σταμάτησε στην παραλία όπου οι παράνομοι μετανάστες άρχισαν να τρέχουν σε κάθε κατεύθυνση μέσα στην πόλη της Καβάλας.

Η καταδίωξη ξεκίνησε από τα διόδια του Ιάσμου συνεχίστηκε στην Ξάνθη και ολοκληρώθηκε στην Καβάλα.

Ο διακινητής Μολδαβός συνελήφθη όπως και οι 9 παράνομοι μετανάστες Σύριοι, Αγφανοί και Ιρακινοί, από τους οποίους οι 4  τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν όπως και ο οδηγός του Ταξί στο νοσοκομείο Καβάλας.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Συνελήφθησαν χθες (17-4-2015) το βράδυ, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Καστανέων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ηνωμένου Βασιλείου, ηλικίας 33 και 27 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μια (1) μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι δράστες, επιβαίνοντες σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες Ηνωμένου Βασιλείου, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν είσοδο στη χώρα. Εκεί, κατά τον έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι μετέφεραν με αυτό, παράνομα, μια (1) μη νόμιμη μετανάστρια, με σκοπό να την προωθήσουν στο εσωτερικό της χώρας.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε ένα (1) πλαστό διαβατήριο, των αρχών του Ηνωμένου Βασιλείου, το οποίο και κατασχέθηκε, ενώ σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας .


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑