Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 20th, 2015 | by fileto

0

Παρά τις εξηγήσεις το DEB βλέπει προβοκάτσια στο τζαμί

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ Ελλάδας για την πυρκαγιά η οποία προκλήθηκε σε τζαμί της Κομοτηνής και αιτία της ήταν βραχύκλωμα, δεν άρεσε ως φαίνεται στους υπεύθυνους του μειονοτικού κόμματος Ειρήνης και Ισότητας γνωστό και ως DEB το οποίο με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του κάνει νύξεις για άρωμα προβοκάτσιας.

ΝΑ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

“Ως κόμμα DEB με θλίψη μας μαθαίνουμε για την πυρκαγιά και τις σοβαρές ζημιές που προκλήθηκαν στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ της Κομοτηνής μετά από πυρπόληση.

Καταγγέλλουμε έντονα αυτήν την άσχημη επίθεση που επιχειρεί να  διαταράξει το περιβάλλον ειρήνης και γαλήνης στην Δυτική Θράκη και προσδοκούμε την συντομότερη δυνατή σύλληψη και προσαγωγή στην δικαιοσύνη των υπευθύνων.
Kαθώς η άσχημη αυτή επίθεση στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ, έχει το χαρακτήρα μιας προβοκατόρικης επίθεσης που επιχειρεί να βλάψει το περιβάλλον γαλήνης και ειρήνης της περιοχής μας, αποτελεί προειδοποίηση και δημιουργεί ανησυχία. Είναι απόλυτη πίστη μας πως ο κόσμος μας όπως έκανε πάντα, θα αντιμετωπίσει αυτήν και παρόμοιες επιθέσεις με ψυχραιμία και σθένος. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως η τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης όπως έκανε μέχρι και σήμερα έτσι και από τώρα και μετά δεν θα επιτρέψει τέτοιες προβοκατόρικες δράσεις και θα κάνει κάθε προσπάθεια  για την διατήρηση του περιβάλλοντος γαλήνης και ειρήνης στη περιοχή μας.
Με ανησυχία παρατηρούμε την αύξηση των προβοκατόρικων περιστατικών που συμβαίνουν στην περιοχή μας την τελευταία περίοδο. Η επίθεση που έγινε στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ, η μικρής έκτασης επίθεση που έγινε σε μεστζίτ στην ίδια συνοικία, αλλά και η πραγματοποίηση της τελετής επιταφίου στο χωριό Εχίνος όπου ζούνε μόνο μουσουλμάνοι-Τούρκοι, αυξάνουν στην κοινωνία τις υποψίες για προβοκάτσια.
Ως κόμμα DEB για μια ακόμη φορά καταγγέλλουμε την επίθεση στο τζαμί της συνοικίας Γενιτζέ και προσδοκούμε την λήψη των απαραίτητων μέτρων για να μην υπάρξουν ξανά παρόμοια περιστατικά.
Ιστοσελίδα του κόμματος DEB 17/4/2015″.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑