Άποψη - Γνώμη

Published on April 20th, 2015 | by fileto

0

Στου κασίδη το κεφάλι δεν μαθαίνεις κομμωτής

Η κυβέρνηση ή φαίνεται να έχει άλλη αντίληψη επί των πραγμάτων ή τα έχει χάσει εντελώς και έχει αρχίσει να ρίχνει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί.

Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς ο τρόπος αντιμετώπισης του μεγάλου κύματος προσφύγων που μπαίνουν στην Ελλάδα από όλες τις τρύπες, θαλασσινές και εδαφικές.

Το νέο ναυάγιο στην Ρόδο συγκλονίζει και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε το γεγονός ότι βυθίζεται ένα πλοίο με περισσότερους από 300 λαθρομετανάστες σε διεθνή ύδατα.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης έλαβε έκκληση για βοήθεια από έναν επιβάτη του πλοίου.

«Ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης στη Ρώμη έλαβε μόλις μία έκκληση για βοήθεια από πλοίο που βρίσκεται σε διεθνή ύδατα. Υπάρχουν τρία πλοία. Ο άνθρωπος που απηύθυνε έκκληση για βοήθεια δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο, το οποίο βυθίζεται», αναφέρει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

Και η Αθήνα τι κάνει;

Στον Έλληνα επίτροπο αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλο πέταξε το μπαλάκι της ευθύνης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Αβραμόπουλος έχει τα γένια, έχει και τα χτένια».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Ευρώπη ότι «λέει πολλά και κάνει λίγα αφού αφήνει χωρίς ασπίδα προστασίας και αλληλεγγύης τόσο τους ανθρώπους αυτούς όσο και τις χώρες υποδοχής».

Και η κυβέρνηση τι κάνει;

Η αρμόδια αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου σε ερώτηση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη: «Πού πάνε κυρία υπουργέ οι πρόσφυγες που μπαίνουν στην Ελλάδα;», απάντησε: «Στην Ευρώπη».

«Πώς πάνε;» ξαναρωτά ο δήμαρχος, «Δεν το ξέρω αυτό. Απλώς εξαφανίζονται» εξηγεί η υπουργός προκαλώντας τα γέλια των δημάρχων.

«Γιατί γελάτε, σας φαίνεται αστείο; Να ξέρω εγώ; Εγώ ελέγχω την είσοδο, όχι την έξοδο» διευκρίνισε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Πάντως τόσο η ίδια όσο και ο αρμόδιος υπερ-υπουργός κ. Βούτσης για την τύχη των μεταναστών δείχνουν την Ευρώπη, νίπτοντας τα χέρια τους για το όλο θέμα που έχει προκύψει, από την πολιτική την οποία έχει η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό.

Το ένα θέμα αυτό. Το δεύτερο η αποφυλάκιση Ξηρού και η δυσφορία των Αμερικανών.

Το τρίτο η εκπαίδευση που για άλλη μια φορά αλλάζει πολιτική και ξαναγυρνά στα παλιά.

Η Ελλάδα βουλιάζει σε ένα τέλμα και η διακυβέρνηση σε μια ελαφρότητα αντιμετώπισης των ζητημάτων τα οποία οι πολίτες δεν φαίνεται να αποδέχονται κατά πως τα χειρίζεται γι’ αυτό και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον βασικό κορμό ΣΥΡΙΖΑ της κυβέρνησης να χάνει την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Δεν πάμε καλά και από ότι όλα δείχνουν το κούρεμα γίνεται λάθος και οι στραβές ψαλιδιές φαίνονται ξεκάθαρα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑