Εκδηλώσεις

Published on April 24th, 2015 | by fileto

0

Ο Θοδωρής Κολυδάς στο Ιμαρέτ

Στο Ιμαρέτ της Καβάλας θα βρίσκεται σήμερα ο μετεωρολόγος της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς ο οποίος θα μιλήσει για την επιστημονική συνεισφορά Αράβων και Περσών στα χρόνια του Μεσαίων.

Μάλιστα σήμερα το πρωί στο MEGA και στην εκπομπή των Καμπουράκη – Οικονομέα έδειξε μια φωτογραφία του Ιμαρέτ και με την αφορμή αυτή ανακοίνωσε ότι θα βρίσκεται στην Καβάλα.

Για όσους δεν γνωρίζουν ο Κολυδάς πέρα από μετεωρολόγος είναι και συγγραφέας και το τελευταίο του βιβλίο είναι «Η ιστορία μιας πεταλούδας».

 Λίγα λόγια για το βιβλίο
Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί η Μετεωρολογία ως επιστήμη, αναπτύχθηκε στην Αρχαία Ελλάδα και όχι σε κάποιους άλλους προγενέστερους πολιτισμούς; Ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν σε στασιμότητα ή ακόμη και σε οπισθοδρόμηση τις επιστήμες κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα; Η «κλιματική αλλαγή» είναι φαινόμενο της σύγχρονης εποχής, στην οποία οι ανθρωπογενείς επεμβάσεις στο περιβάλλον είναι μεγαλύτερες, ή το φαινόμενο αυτό συναντάται και σε παλαιότερες εποχές, κατά τις οποίες μάλιστα οι μεταβολές αυτές ήταν εντονότερες;
Σε αυτά, αλλά και σε πολλά παρόμοια ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απάντηση, ο μετεωρολόγος Θοδωρής Κολυδάς, μέσα από τη Μετεωρολογική Περιπλάνηση.

Στην πρώτη ενότητα του βιβλίου, εξετάζεται η μεταστροφή της Μετεωρολογίας στη Δύση και το Βυζάντιο κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, καθώς και η συμβολή των Αράβων και των Περσών στη Μετεωρολογική Επιστήμη. Γίνονται αναφορές στο κλίμα της εποχής εκείνης, καθώς και σε άλλα σημαντικά γεγονότα που σχετίζονται έμμεσα με τον καιρό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑