Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2015 | by fileto

0

Βρέθηκαν οι ληστές των σούπερ μάρκετ της Καβάλας

Εξιχνιάστηκαν ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδικές έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) ληστείες σε σούπερ μάρκετ, που είχαν διαπραχθεί την 16-4-2014 και 5-9-2014, στις Κρηνίδες και τον Αμυγδαλεώνα Καβάλας αντίστοιχα.

Από τις έρευνες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Συνελήφθη την 20-4-2015 το πρωί στην Καβάλα, από τους παραπάνω αστυνομικούς, ο 24χρονος δράστης, μετά από Ένταλμα Σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, είχαν διαπράξει τις παρακάτω ληστείες:

  •  Την 16-4-2014 το βράδυ, στις Κ ρηνίδες Καβάλας, φορώντας κράνη και γάντια, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και ακολούθως διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
  •  Την 5-9-2014 το βράδυ, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορώντας κουκούλα ( full – face ), σκούφο και περιλαίμιο, εισήλθαν σε κατάστημα (σούπερ μάρκετ), όπου με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Προέκυψε επίσης ότι, στην πρώτη περίπτωση ληστείας, οι δύο δράστες, διέφυγαν με μία δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει, τις πρώτες πρωινές ώρες της 24-3-2014, από την Καβάλα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκε η παραπάνω μοτοσικλέτα, η οποία κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 30χρονου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία (3) γάντια.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, ληστεία και διακεκριμένες κλοπές, ενώ ο 24χρονος για ληστεία και κλοπές.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑