Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2015 | by fileto

0

Εξώδικο φιλόζωων κατά δήμου Αλεξανδρούπολης

Το φιλοζωικό σωματείο “Κιβωτός” και την Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, οι οποίοι κατέθεσαν εξώδικο κατά του δήμου Αλεξανδρούπολης για την υπόθεση των αδέσποτων της οδού Σκαμάνδρου.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
Παρά την επιστολή που σας αποστείλαμε στις 9/3/2015 με αριθ. πρωτ  0579 την οποία και σας επισυνάπτουμε εκ νέου σχετικά με την ακολουθούμενη παράνομη τακτική του Δήμου σας όσον αφορά τα 3 αδέσποτα σκυλιά τα οποία διαβιούν επί της οδού Σκαμάνδρου και φροντίζονται νομίμως από φιλόζωους πολίτες  πληροφορούμαστε αρμοδίως ότι συνεχίζετε την ίδια μη νόμιμη διαδικασία η οποία και οδήγησε σε παραίτηση ενός των κτηνιάτρων της 3μελούς επιτροπής και αντικατάστασή του με τις ευλογίες σας από  έτερο κτηνίατρο κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, ηθικής τάξης και τήρησης του πνεύματος του νόμου.

ΕΠΕΙΔΗ δεν προβαίνετε στην τήρηση της κείμενης νομοθεσίας

ΕΠΕΙΔΗ ανακινούσατε και ανακινείτε σε διάφορα επίπεδα το θέμα της ευθανασίας των ελεγχόμενων ζώων δημιουργώντας βασίμως την πεποίθηση ότι θέλετε να «ξεφορτωθείτε» το πρόβλημα, μαζί και τους σκύλους.
ΕΠΕΙΔΗ ενεργείτε παρανόμως και εντελώς ενάντια στο πνεύμα του Νόμου, που είναι η προστασία των ζώων συντροφιάς και ιδίως των αδεσπότων.
ΕΠΕΙΔΗ οι ενέργειές σας έρχονται σε πλήρη αντίθεση με το έργο που σας έχει ανατεθεί από το νομοθέτη και την πολιτεία.
ΕΠΕΙΔΗ η ευθανασία των 3 υγιών σκύλων που εποπτεύουμε αποτελεί κακοποίηση ζώου και διώκεται ποινικά, επιφέρει δε διοικητικά πρόστιμα σύμφωνα με τα άρθρα 21 και 22 του ισχύοντος Νόμου.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την ως άνω απαράδεκτη και παντελώς παράνομη συμπεριφορά όχι μόνο του Δήμου, της αρμόδιας Αντιδημαρχίας, αλλά και όσων υπαλλήλων και κτηνιάτρων ή και «φιλόζωων»  πιέζουν προς την ευθανασία των  σκύλων.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ εντός πέντε (5) ημερών από την παραλαβή της παρούσας να προβείτε σε άμεση αποκατασταση της νομιμης λειτουργίας τοσο της 5μελούς όσο και της τριμελούς επιτροπής του Δημου σας πράττοντας τα νόμιμα ..

ΑΛΛΩΣ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι:
1) θα προβούμε σε κοινοποιήσεις της παρούσας ενώπιον του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε κάθε αρμόδια αρχή της Ε.Ε
2) θα προβούμε δε σε έκδοση Δελτίου Τύπου στα Μ.Μ.Ε. προς ενημέρωση του κόσμου
3) θα προβούμε σε υποβολή μηνύσεων, πέραν της χθεσινής που κατατέθηκε αρμοδίως από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης, ενώπιον του αρμοδίου Εισαγγελέα κατά οιουδήποτε υπευθύνου και κατά κάθε προσώπου που σύμφωνα με πλείστες όσες μαρτυρίες ενεργεί προς την πραγματοποίηση της παντελώς παράνομης και μη ηθικής  ευθανασίας, με παράσταση πολιτικής αγωγής.
4) θα προβούμε και σε οποιαδήποτε περαιτέρω νόμιμη δικαστική ενέργεια ενώπιον αστικών δικαστηρίων για καταβολή αποζημιώσεων.

Για την
Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
Η Πρόεδρος
Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

Για τον
Φιλοζωικό Σύλλογο Κιβωτός Αλεξανδρούπολης
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Ράπτης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.