Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 24th, 2015 | by fileto

0

Σπαράγγι Καβάλας το καλύτερο του κόσμου

Μια βραδιά αφιερωμένη στο σπαράγγι αναμένεται πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, χθες Πέμπτη 23 Απριλίου και ώρα 19:00 στο Ξενοδοχείο ΤΗΕ ΜΕΤ HOTEL, όπου φορείς της Ένωσης Σπαραγγοπαραγωγών, που αποτελείται από τους ΕΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, ΑΓΙΑΣΜΑ ΑΕ, ΑΣ ΑΧΕΛΩΟΣ, ΑΣΚΓΕ ΤΥΧΕΡΟΥ και ΑΣΚΓΕ ΚΟΜΑΡΩΝ είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν αυτό το ιδιαίτερο προϊόν που φημίζεται για την ποιότητά του, την ασφάλειά του και τη μοναδική του γεύση.

Το σπαράγγι είναι ένα καθαρά εξαγώγιμο προϊόν, αφού το 95% της ελληνικής παραγωγής διοχετεύεται στο εξωτερικό και κυρίως στη Γερμανία, καλύπτοντας μάλιστα το 50% των αναγκών της συγκεκριμένης χώρας.

Καιρός είναι να το μάθουν και οι Έλληνες μια και το σπαράγγι είναι ένα μοναδικό προιόν που έχει πλήθος ωφέλημων συστατικών για τον άνθρωπο κυρίως αυτόν που αναζητά την καλή διατροφή στην μεσογειακή κουζίνα.

Οι προσκεκλημένοι γεύτηκαν σπαράγγια, μαγειρεμένα με μοναδικό τρόπο από τον chef του ξενοδοχείου THE MET κo Τσανανά Δημήτρη και τα σπαράγγια της Καβάλας αποδείχθηκαν τα καλύτερα σε γεύση και ποιότητα.

Η παραπάνω εκδήλωση αποτελεί δράση του προγράμματος “Ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης Σπαραγγιού στην εσωτερική αγορά της Ε.Ε. και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, Γαλλία και Γερμανία” στα πλαίσια των κανονισμών (ΕΚ) 3/2008  του Συμβουλίου και 501/2008 της Επιτροπής, με εκτελεστικό Οργανισμό την εταιρεία NOVACERT, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση τέτοιων προγραμμάτων.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑