Εκδηλώσεις

Published on April 25th, 2015 | by fileto

0

“Αθως τα χρώματα της πίστης” από τον Στρ. Καλαφάτη

Ο Καβαλιώτης Στράτος Καλαφάτης κερδίζει με τις εικόνες του από την μοναστική πολιτεία του Αγίου Όρους, ένα θέμα το οποίο αγαπά και παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό, αποκαλύπτοντάς μας τον μυστηριακό κόσμο της Αθωνικής Κοινότητας.

“Αθως τα χρώματα της πίστης”, ένα οδοιπορικό του φωτογράφου στον Άθω που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2008 και ολοκληρώθηκε σε εικοσιπέντε επισκέψεις και συνολικά 200 ημέρες ώσπου ο καλλιτέχνης να παρουσιάσει μια σύγχρονη εκδοχή για το Αγιορείτικο τοπίο και τους ανθρώπους του.

Το έργο αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε με επιτυχία πέρυσι από το Μορφωτικό Ίδρυμα της Εθνικής Τραπέζης στη Θεσσαλονίκη. Μεγάλο μέρος του εκτέθηκε στο Bozar στις Βρυξέλλες και τώρα φιλοξενείται στο νεοκλασικό του ΜΙΕΤ στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα από το Εθνικό Θέατρο.

Καλαφάτης

Ο Στράτος Καλαφάτης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1966. Μετά το τέλος των σπουδών του, και αναζητώντας την τύχη του ως φωτογράφος, ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Ευρώπη και στην συνέχεια στο Art Institute of Philadelphia (USA) όπου και παρακολούθησε μαθήματα φωτογραφίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑