Άποψη - Γνώμη

Published on April 27th, 2015 | by fileto

0

Ο παράς και ο φουκαράς

Την θυμάστε αυτή τη μοναδική ελληνική ταινία η οποία έρχεται γάντι στις μέρες που περνάμε, όταν οι δανειστές είναι οι δυνατοί και εμείς οι φουκαράδες.

Το κακό είναι ότι ενώ όλοι ασχολούνται με τον Βαρουφάκη, από την πίσω πόρτα ετοιμάζεται το επόμενο πακέτο το οποίο θα περιλαμβάνει πολλά και διάφορα για να πάρουμε τα επόμενα δανεικά.

Άσχετα αν οι αριστεροί της αριστερής κυβέρνησης μιλούν για τσαμπουκάδες και δραχμές, οι σώφρονες της κυβέρνησης είναι έτοιμοι για τον μεγάλο συμβιβασμό μιας και …λεφτά πλέον δεν υπάρχουν.

Ο γερμανικός τύπος μετά την νέα συνάντηση Τσίπρα –Μέρκελ γράφει ότι είμαστε έτοιμοι για νέα μέτρα, γιατί το πακέτο είναι ελκυστικό.

«Κρυφή λίστα μεταρρυθμίσεων» ύψους 7,2 δισ. ευρώ για να λάβει τη δόση του 2ου προγράμματος διάσωσης έχει ετοιμάσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τη έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Bild, που αναδημοσιεύει ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Focus.

Σύμφωνα με το Focus, ο κ. Τσίπρας έχει κάνει «στροφή» και «αποχαιρετά» τις προεκλογικές δεσμεύσεις του. Η αλλαγή αυτή στάσης ήλθε μετά τη συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργό με τη Γερμανίδα καγκελάριο κ. Άνγκελα Μέρκελ κατά την προηγούμενη εβδομάδα.

H «κρυφή λίστα» των μεταρρυθμίσεων που υπόσχεται η κυβέρνηση προς τους δανειστές, προβλέπει με όσα αποδίδει το Focus στην Bild τα ακόλουθα μέτρα:
•το «σταμάτημα των πρόωρων συντάξεων».

•Τον «περιορισμό των επικουρικών συντάξεων»

•Την εισαγωγή «φόρου πολυτελείας σε ταξίδια σε ελληνικά νησιά»

•Την μη χρησιμοποίηση των «εσόδων από την πώληση κρατικών επιχειρήσεων για την αποπληρωμή του κρατικού χρέους».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας “αποστασιοποιείται προσωρινά από την αύξηση του κατώτατου μισθού και την ενίσχυση των εργασιακών δικαιωμάτων».

Κι αυτό το τελευταίο να μη συμβεί και τελικά να το αποφύγει, ήδη η ανεργία και η άνυδρη ρευστότητα στην αγορά δεν αφήνει περιθώρια για θριαμβολογίες και νέες κορώνες για να χαϊδευτούν τα αυτιά των εκατομμυρίων ανέργων που περιμένουν ως μάνα εξ ουρανού προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και σεμινάρια.

Εκτός από τις κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται το Focus, παράλληλα έχει αναπτυχθεί από ντόπια και ξένα μήντια μια ξέφρενη επίθεση κατά του Γιάννη Βαρουφάκη και υπάρχουν ψίθυροι ότι σύντομα θα αλλάξει ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της ελληνικής αντιπροσωπείας με τους δανειστές.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος και όλοι περιμένουν πια χωρίς η Ελλάδα να παρουσιάσει τις προτάσεις της εγκαίρως, πριν από την προγραμματισμένη σύνοδο του Eurogroup στις 11 Μαΐου.

Το δήλωσε άλλωστε και ο Μάρτιν Γέγκερ που είναι το δεξί χέρι του σιδηρού διαπραγματευτή μας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Πάντως και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις όλοι συμφωνούν ακόμη και οι ευρωπαίοι εταίροι μας ότι στόχος είναι η Ελλάδα να μείνει μέσα στο ευρώ.

Διαφορετικά δεν έχουμε παρά να ψηφίσουμε ΚΚΕ και να βγούμε από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη χωρίς πολιτικό κόστος για κανέναν από τους φιλευρωπαικούς πολιτικούς σχηματισμούς.

Ζούμε τραγικές στιγμές σε όλα τα επίπεδα και κυρίως η αγορά η οποία δεν είναι δημόσιο για να ζητά τέλος του μήνα τον μισθό βρέξει χιονίσει.

Την στιγμή που η αγορά είναι στα βαθιά κόκκινα καλό είναι η κυβέρνηση και ορισμένοι που έρχονται λες από τον Άρη να σοβαρευτούν και να αφήσουν κατά μέρος τα επαναστατικά τους κασκόλ στην κρεμάστρα.

Αν μέχρι τον Ιούνιο δεν υπάρξει μια ανάσα στην ανάκαμψη, που όλο έρχεται και συνεχώς ως μωρά παρθένος μένει με το κερί στο χέρι, τότε να βρούμε όλοι καράβι να φύγουμε ως νέοι παράνομοι μετανάστες στον Βορρά.

Όπως και να το κάνουμε όποιος έχει τον παρά δεν τον δίνει «τσάμπα» και φυσικά αν δεν σοβαρευτεί το πολιτικό προσωπικό της χώρας μας όχι απλά θα παραμείνουμε φουκαράδες, αλλά θα είμαστε να μας ρίξουν στα σκυλιά.

Όσο για αυτούς τους καθηγητές που με ύφος εκατό καρδιναλίων προσπαθούν να μάθουν οικονομικά στους ομολόγους τους, καλά θα κάνουν αντί να κοιτάζουν την καριέρα τους να κοιτάξουν τον λαό που έχει σκορπίσει την αξιοπρέπειά του στην χαβούζα των επαναστατικών γυμναστικών τους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑