Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 28th, 2015 | by fileto

0

Νέα δικαίωση για οφειλέτη στην Καβάλα

Με την υπ αριθμ 57/2015 απόφασή του, το Ειρηνοδικείο Καβάλας, δικαίωσε καταναλωτή μέλος της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, ο οποίος έχοντας συνολική οφειλή ύψους περίπου 44.000 ευρώ  θα καταβάλει μηδενικές δόσεις.

Ο καταναλωτής προσέφυγε στην Ένωση Καταναλωτών Καβάλας  το 2011 και συνεργάτης της Ένωσης κατέθεσε προς τις πιστώτριες Τράπεζες του καταναλωτή ,πρόταση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Πρόταση την  οποία οι  πιστώτριες Τράπεζες αγνόησαν.

Ακολούθως η Ένωση  Καταναλωτών Καβάλας εξέδωσε πρακτικό αποτυχίας εξωδικαστικού συμβιβασμού και ο καταναλωτής με την βοήθεια εθελοντή μέλους της Ένωσης Καταναλωτών Καβάλας, κατέθεσε στα μέσα του 2012 στο ΕιρηνοδικείοΚαβάλας σχετική αίτηση Δικαστικής Ρύθμισης των χρεών του.

Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αφού δίκασε την υπόθεση, εξέδωσε το 2013 την υπ αριθμ 843/2013 απόφασή του  με την οποία όριζε μηδενικές καταβολές για μια πενταετία. Ταυτόχρονα το Δικαστήριο όρισε επανάληψη της συζήτησης (όπως προβλέπεται από τον Νόμο) για την διερεύνηση τυχόν επαναπροσδιορισμού των δόσεων. Η δικάσιμος έγινε μετά από αναβολές τον Ιανουάριο του 2015 και το Δικαστήριο εμμένοντας στην αρχική του απόφαση όρισε πάλι μηδενικές δόσεις για το υπόλοιπο της πενταετίας.

Όρισε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να επαναληφθεί η δικάσιμος για τυχόν νέο επαναπροσδιορισμό των δόσεων δεδομένου ότι : «λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας και τις συνεχώς αυξανομένης ανεργίας είναι εξαιρετικά δύσκολη η ανεύρεση εργασίας τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον»

Να σημειωθεί ότι ο καταναλωτής είναι άνεργος όπως επίσης και η σύζυγος του και έχουν τρία ανήλικα παιδιά.

Τα δάνεια του προερχόταν κυρίως από δάνεια για κάλυψη καταναλωτικών αναγκών της οικογένειας και καλυπτόταν κανονικά μέχρι που ηρθε η οικονομική κρίση και η ανεργία για να τον οδηγήσει στην υπερχρέωση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑