Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 29th, 2015 | by fileto

0

Οι Καβαλιώτες πιάνουν τον Μάη στο στρατόπεδο

Η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα, κάνει την κίνησή της και μεταφέρει στην γιορτή της Πρωτομαγιάς στο εγκαταλλειμένο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, στο Περιγιάλι, θέλοντας να δείξει ότι το στρατόπεδο ανήκει στον δήμο Καβάλας, άσχετα αν το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει άλλα σχέδια.

Με δελτίο Τύπου ο δήμος Καβάλας ανακοινώνει τα εξής: «Το στρατόπεδο Ασημακόπουλου ανοίγει και πάλι τις πόρτες του για να φιλοξενήσει μια γιορτή των Καβαλιωτών, μέσα από την οποία στέλνουμε σε όλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα στρατόπεδα είναι κομμάτι της καβαλιώτικης γης, ανήκουν στους δημότες και ο Δήμος θα συνεχίσει να τα διεκδικεί», αυτό δήλωσε η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα αναφερόμενη στη γιορτή που θα διοργανωθεί από το Δήμο Καβάλας και τη ΔΗΜΟΦΕΛΕΙΑ για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Η δήμαρχος υπογράμμισε ότι ο σκοπός της εκδήλωσης, εκτός από την ψυχαγωγία του κόσμου, είναι να στείλει η τοπική κοινωνία ένα ακόμα ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα στρατόπεδα ανήκουν στους δημότες και ότι από τη μεριά του Δήμου Καβάλας θα συνεχιστεί η προσπάθεια της διεκδίκησης και της αξιοποίησης αυτών των εκτάσεων.

Η κ. Τσανάκα ευχαρίστησε το στρατηγό διοικητή της ΧΧ Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγο Βασίλειο Δοκμετζόγλου για την αποδοχή του αιτήματος του Δήμου Καβάλας να χρησιμοποιηθεί το στρατόπεδο Ασημακόπουλου για τη διοργάνωση της γιορτής της Πρωτομαγιάς, όπως επίσης και για την ευγενική χορηγία της Μεραρχίας να διαθέσει το ψωμί που θα διανεμηθεί μαζί με τ’ άλλα εδέσματα στους παραβρισκόμενους.

Τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου Καβάλας ξεκίνησαν ήδη τις εργασίες για τον εξωραϊσμό του χώρου, τον καθαρισμό του, την αποψίλωση των χόρτων αλλά και την εγκατάσταση των απαραίτητων υποδομών για την άρτια διοργάνωση της γιορτής.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 11.30 το πρωί της Πρωτομαγιάς και θα ολοκληρωθούν τις απογευματινές ώρες. Όσοι συμμετέχουν στη γιορτή θα διασκεδάσουν με ζωντανή λαϊκή μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, ενώ θα προσφερθούν από το Δήμο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ψητά κρέατα και κρασί.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑