Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on April 29th, 2015 | by fileto

0

Παρέλαβε το βραβείο στις Βρυξέλλες ο Κυριακίδης

Την Τετάρτη 15-4-2015 ο μαθητής του ΓΕ. Λ. Νέας Περάμου Θανάσης Κυριακίδης ταξίδεψε στις Βρυξέλλες για τη βράβευση των νικητών του Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Μετάφρασης Juvenes Translatores. Ο Θανάσης, όπως όλοι γνωρίζουμε, ήταν ο νικητής του Διαγωνισμού του 2014 για την Ελλάδα. Στο ταξίδι του τον συνόδευσαν η μητέρα του κ. Κάσκα Λίλα καθώς και η καθηγήτρια Αγγλικών του Λυκείου και υπεύθυνη της διεξαγωγής του διαγωνισμού κ. Αράπογλου Αικατερίνη.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16-4-15 στο κτίριο Charlemagne της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μια ιδιαίτερα όμορφη τελετή που διοργάνωσε η ομάδα των Juvenes Translatores.  Τα βραβεία στους 28 μαθητές, έναν από κάθε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απένειμε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδια για θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρώπινου Δυναμικού κ. Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα. Μάλιστα, στη διάρκεια του λόγου της πριν τη βράβευση, η Επίτροπος ασχολήθηκε ιδιαιτέρως με το Θανάση ο οποίος και απάντησε σε ερώτησή της σχετικά με τις δυσκολίες του κειμένου που μετέφρασε.

Μετά την απονομή των βραβείων, ο Θανάσης ήταν ένας από τους τέσσερις νικητές που εκφώνησαν  λόγο προς το ακροατήριο των συμμαθητών, γονιών, καθηγητών, υπαλλήλων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων προσκεκλημένων στην τελετή. Ο Θανάσης εκφώνησε το λόγο (όπως είχε ζητηθεί και από τους διοργανωτές) σταελληνικά. Οι διερμηνείς, βέβαια, τον απέδιδαν ταυτόχρονα στις υπόλοιπες 23 γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ανάγκες του Πολυγλωσσικού ακροατηρίου.

Την Παρασκευή 17-4-15 το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη των αντιπροσωπιών στη Γενική Διεύθυνση Μετάφρασης. Εκεί η κ. Αράπογλου συμμετείχε σε συνεδρίαση των καθηγητών και της ομάδας των Ευρωπαίων μεταφραστών, ενώ ο Θανάσης ξεναγήθηκε στα γραφεία των μεταφραστών, όπου η Ελληνίδα μεταφράστρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Πολίτου Αφροδίτη έδειξε στο Θανάση τον τρόπο εργασίας και τα εργαλεία των μεταφραστών και δούλεψε μαζί του πάνω στη μετάφραση ενός κειμένου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑