Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 5th, 2015 | by fileto

0

Παρέμβαση Μάκη Παπαδόπουλου για δημοτικό Ωδείο

Η δημοτική κίνηση «Ο Τόπος της Ζωής μας» εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, με αφορμή τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας:

«Σήμερα το μεσημέρι συνεδρίασε εκτάκτως και αιφνιδιαστικά το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας στο γραφείο της δημάρχου, με θέμα την αποσφράγιση των αιτήσεων – προτάσεων υποψηφίων για τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Υπενθυμίζουμε ότι, η συγκεκριμένη θέση προκηρύχθηκε από το Δήμο Καβάλας και όχι από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, παρόλο που το φεστιβάλ Παπαϊωάννου θα υλοποιηθεί, τελικά, από το Δημοτικό Ωδείο και το προσωπικό του.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, η επιμονή της δημάρχου να εξαναγκάσει το διοικητικό συμβούλιο του Δημοτικού Ωδείου να λάβει απόφαση για μία διαδικασία που δεν ενέκρινε το ίδιο και η οποία διεκπεραιώθηκε μέχρι τώρα – όπως μάθαμε από τις εφημερίδες – από τον ίδιο το Δήμο Καβάλας μέσω των υπηρεσιών του. Δηλαδή, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου καλούνται επί της ουσίας να εγκρίνουν και να υλοποιήσουν μία διαδικασία που αποφασίστηκε από τη διοίκηση άλλου οργανισμού (ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο είναι διαφορετικοί οργανισμοί) και μάλιστα τη στιγμή που η διαδικασία αυτή θα βαρύνει τελικά τον προϋπολογισμό του Ωδείου! Επιμένει, μάλιστα, να συγκαλέσει (και πάλι) έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ωδείου, προκειμένου να νομιμοποιήσει μία αντικανονική διαδικασία και λήψη μιας σειράς αποφάσεων! Θα πρέπει, λοιπόν, να γνωρίζει, ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να επικυρώσουμε μία τέτοια επιλογή.

Τέλος, προσπερνάμε το γεγονός ότι δύο από τις τέσσερις αιτήσεις ενδιαφερομένων δεν πρωτοκολλήθηκαν από το Δήμο με δική του ευθύνη, δίνοντας μία εικόνα ανοργανωσιάς για το Δήμο μας. Δεν προσπερνούμε, όμως, το γεγονός, ότι η δήμαρχος υπενθύμισε τη δυνατότητά της να αλλάξει τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του Ωδείου, επειδή εκφράζονται σε αυτό διαφωνίες σε επιλογές της διοίκησής του. Εμείς έχουμε στηρίξει κάθε ενέργεια και κάθε απόφαση της δημοτικής αρχής που κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, με πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης, αλλά δεν μπορούμε να μην ασκούμε κριτική σε αποφάσεις και πράξεις με τις οποίες διαφωνούμε.

Αντίθετα, εδώ και καιρό, η δημοτική αρχή δείχνει να μη θέλει τις άλλες παρατάξεις «στα πόδια της», επιθυμώντας να λαμβάνει μόνη της αποφάσεις που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των συμπολιτών μας. Η περιπέτεια της προκήρυξης θέσης καλλιτεχνικού διευθυντή στο φεστιβάλ Παπαϊωάννου είναι χαρακτηριστική, καθώς η αναστάτωση που έχει προκαλέσει (μαζί και με άλλα γεγονότα που έχουν συμβεί) επηρεάζουν αρνητικά τη φήμη και την αποτελεσματική υλοποίηση του έργου του Δημοτικού Ωδείου.

Προς εκτόνωση της κρίσης, προτείνουμε να ανακληθεί η μέχρι τώρα διαδικασία και να κληθεί το διοικητικό συμβούλιο του Ωδείου να συζητήσει και να αποφασίσει για το αν υπάρχει, ή όχι, ανάγκη να προκηρυχθεί θέση καλλιτεχνικού διευθυντή για το φεστιβάλ Παπαϊωάννου».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑