Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2015 | by fileto

0

Εισηγητής για τον τουρισμό ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Εισηγητής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  ορίστηκε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης  για τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπό τον τίτλο: “Νέες προκλήσεις και έννοιες για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη.”

Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας, όπου και συζητήθηκε για πρώτη φορά η εν λόγω γνωμοδότηση, ο κ. Ζαγοράκης τόνισε  ότι ο πολιτισμός αποτελεί  το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ευρώπης για την τουριστική της ανάπτυξη.

Στην παρέμβασή του, ο Έλληνας ευρωβουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων τουριστικών προϊόντων και  νέων πολιτιστικών  θεματικών διαδρομών ανά την Ευρώπη.  Ο κ. Ζαγοράκης ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του θρησκευτικού τουρισμού, ενώ παράλληλα τόνισε τις δυνατότητες που ανοίγονται στους τομείς της εκπαίδευσης, της γαστρονομίας, της οινολογίας και του αγροτουρισμού.

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη μνεία στις δυνατότητες του αθλητικού τουρισμού, ο οποίος  μπορεί να αποτελέσει έναν από τους δυναμικότερους κλάδους τουριστικής ανάπτυξης και αφορά όλα σχεδόν τα αθλήματα.  Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “η διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων και  η φιλοξενία συλλόγων κατά την διάρκεια της προετοιμασίας τους, είναι ένας τομέας που δεν έχει αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Ένα αθλητικό γεγονός αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες.  Ήρθε η ώρα να συστηματοποιήσουμε και  να προωθήσουμε αυτήν την ιδιαίτερη μορφή τουρισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη.”

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Ζαγοράκης υπογράμμισε τη σημασία και το ρόλο της εκπαίδευσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού, όπως επίσης  και την ανάγκη  καθοδήγησης των τοπικών επιχειρηματιών και φορέων, επισημαίνοντας το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η Ευρωπαϊκή Ένωση προς αυτήν την κατεύθυνση.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑