Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2015 | by fileto

0

Νέα ποσότητα παράνομων οστράκων στην Αλεξανδρούπολη

Τετρακόσια δεκαπέντε κιλά (415 kg) όστρακα ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης.

    Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης από την Ειδική Ομάδα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ν. Ροδόπης, για τον εντοπισμό Ε.Ι.Χ. οχήματος με οδηγό έναν 61χρονο, ο οποίος μετέφερε ποσότητα ύποπτων οστράκων.
Σε έλεγχο και επισταμένη ζύγιση που ακολούθησε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης, όπου μεταφέρθηκαν, διαπιστώθηκε πως το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα έφερε δεκατρείς (13) σάκους με όστρακα του είδους ”τελλίνα”, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους διακοσίων εβδομήντα ενός κιλών (271 kg),  καθώς και επτά (07) σάκους με όστρακα του είδους ”αχιβάδα” υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους εκατόν σαράντα τεσσάρων κιλών (144  kg), ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 61χρονος, ενώ κατασχέθηκε το Ε.Ι.Χ. όχημα καθώς και η ανωτέρω ποσότητα των οστράκων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑