Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 6th, 2015 | by fileto

0

Σπάνε στα δύο δήμοι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη

Στον νέο Καλλικράτη που έχει ανακοινώσει ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης που θα έχει 380 δήμους σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρξει σπάσιμο δήμων και στην  Αν. Μακεδονία – Θράκη.

Πρώτος στην λίστα ακούγεται να είναι ο δήμος Παγγαίου στην Καβάλα, ακολουθεί ο δήμος Μαρώνειας – Σαπών στην Ροδόπη, ο δήμος Αλεξανδρούπολης που αποχωρίζεται τον δήμο Φερών που θα περιλαμβάνει και τον δήμο Τυχερού αλλά συζητείται και ο δήμος Ιάσμου ο οποίος πιθανόν να κολλήσει στον δήμο Κομοτηνής, ή να διαχωριστεί όπως παλιά σε δήμο Σώστη και δήμο Ιάσμου.

Όσον αφορά τη διεκδίκηση της ΚΕΔΕ για αυτόνομη χρηματοδότηση των δήμων από το ΕΣΠΑ, ο κ. Βούτσης τόνισε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει, προσθέτοντας ωστόσο ότι το ΥΠΕΣΔΑ εξετάζει το ενδεχόμενο ένα κομμάτι από το ΕΣΠΑ σε κάθε περιφέρεια, να έχουν τη δυνατότητα οι δήμοι να το οργανώνουν και να βοηθούν στην ωρίμανση του, εφόσον αφορά τοπικής κλίμακας έργα.

Παράλληλα ο υπουργός θέλει να επαναφέρει τα έξοδα παράστασης των αιρετών δημάρχων, αντί δημάρχων και δημοτικών συμβούλων.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑