Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 8th, 2015 | by fileto

0

Στη Ροδόπη το νέο κέντρο νεοσυλλέκτων στρατιωτών

Μόνο ένα κέντρο νεοσυλλέκτων λειτουργεί στην Μακεδονία και τη Θράκη κι αυτό βρίσκεται στα Γρεβενά.

Στην πρόσφατη συνάντηση που είχε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Ροδόπης της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, πήρε μια πρώτη υπόσχεση για δημιουργία κέντρου στην Θράκη.

Ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Καλαφάτης, μαζί με άλλους βουλευτές, κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, για την ανυπαρξία Κέντρων Νεοσυλλέκτων στη Βόρειο Ελλάδα.

Οι βουλευτές υπογραμμίζουν στην ερώτησή τους ότι: “Ενώ στην Πελοπόννησο υπάρχουν πέντε Κέντρα, στη Στερεά Ελλάδα επίσης πέντε, στην Κρήτη ένα και στην Ήπειρο ένα, σε ολόκληρη Μακεδονία και Θράκη υπάρχει μόνον ένα Κέντρο Νεοσυλλέκτων, στα Γρεβενά. Οι νεοσύλλεκτοι που προέρχονται από περιοχές της βορείου Ελλάδος αναγκάζονται να μετακινούνται σε μεγάλες αποστάσεις, μέχρι να τελειώσει η βασική τους εκπαίδευση και να πάρουν τη μετάθεσή τους στο στρατόπεδο όπου πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους», τονίζεται στην ερώτηση.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. ρωτούν τον αρμόδιο υπουργό πόσοι ακριβώς είναι οι νεοσύλλεκτοι της Γ’/ΕΣΣΟ του 2015 που κατάγονται από τη Μακεδονία και τη Θράκη κι αν εξετάζεται, από το υπουργείο, το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας κέντρων νεοσυλλέκτων στε Ανατολική Μακεδονία, Θράκη και Κεντρική Μακεδονία, ώστε να καλυφθεί το κενό που υπάρχει”.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑