Άποψη - Γνώμη

Published on May 11th, 2015 | by fileto

0

Ακόμη τούτη την Άνοιξη, ραγιάδες-ραγιάδες

Και η διαπραγμάτευση συνεχίζεται με ένταση, πάθος και προπαντός με εθνική υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.

Πάει ο χειμώνας και η άνοιξη τελειώνει, ένα το χελιδόνι και της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ.

Τόσο πολύ μπερδεμένα είναι τα πράγματα που ακόμη και ο Ρουβάς μπέρδεψε τον Φοίβο με τον Μίκη και ο Σφακιανάκης το κρυφό σχολείο με την σύγχρονη παιδαγωγική.

Ο Βαρουφάκης προσπαθεί να διορθώσει τα γραπτά των ευρωπαίων οικονομολόγων και υπουργών αλλά και εταίρων και ορισμένοι αριστεροί υπουργοί νοιώθουν αμήχανοι απέναντι στα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας.

Μέσα σ’ αυτό το σκηνικό της απέραντης σχιζοφρένειας ένας αρχηγός πρώην πρωθυπουργός πέφτει σε προβοκάτσιες των εχθρών του στα πλημμυρισμένα χωράφια του Στρυμόνα και δίνει ραντεβού με κτηνοτρόφους της Θράκης ώστε να τους υποστηρίξει και να υπεραμυνθεί των αιτημάτων τους όχι πια ως πρωθυπουργός αλλά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης.

Σπαράζω μέσα μου που θα έλεγε και ο Μπαλούρδος.

Κι όλα αυτά γιατί άραγε; Για να κερδίσουμε χρόνο, μα ούτως ή άλλως συμφωνία θα γινόταν με τους δανειστές, το ΔΝΤ θα έπαιρνε τα λεφτά του, τα όρια ηλικίας για την συνταξιοδότηση θα ανέβαιναν και γενικότερα ανεργία και στέγνωμα της αγοράς θα ήταν μια πραγματικότητα, διότι στην Ελλάδα πιο εύκολα προκαλείς την καταστροφή παρά την ανάπτυξη.

Μα το είπε ο Κολοκοτρώνης πριν 200 χρόνια: «Τούτο το δοβλέτι, μήτε χαλιέται μήτε και φτιάχνεται».

Το ωραίο είναι ότι ακόμη φτιαχνόμαστε με μύθους και παραμύθια, σαν καλοί και ευκολόπιστοι Έλληνες, γι’ αυτό και οι Ευρωπαίοι μας έχουν στην σφαλιάρα.

Μα υπήρχε περίπτωση να μην τα καταφέρει ο Τσίπρας, όταν οι ίδιοι οι Ευρωπαίοι του είχαν δώσει το πράσινο φως να προχωρήσει;

Τα μέτρα τα οποία πρότεινε θα μπορούσε να τα είχε υποσχεθεί και να τα κάνει πράξη και η προηγούμενη κυβέρνηση η οποία όμως το μόνο που την ενδιέφερε ήταν να εξοντώνει τους εσωκομματικούς αντιπάλους, να κυνηγάει όσους επιθυμούσαν αλλαγή ηγεσίας και να χαϊδεύει τους εργολάβους μήπως και θυμώσουν και τους κλείσουν τις κάνουλες της επικοινωνίας.

Τέτοια μυαλά κουβαλούσαν και γι’ αυτό και όταν έφτασε η ώρα παραδόθηκαν στην βορά του λαού ο οποίος ήθελε ελπίδα, δεν πίστευε στα μεγάλα λόγια και σήμερα αποδεικνύεται ότι δεν έκανε και λάθος.

Απλά έδωσε την καυτή πατάτα σ’ αυτόν που έλεγε ότι φορούσε γάντι πυρίμαχο.

Πάρε την πατάτα και προχώρα σου δίνουμε το ΟΚ να προχωρήσεις και να βγάλεις και τα κάστανα από την φωτιά.

Από την ημέρα των εκλογών η φύση και η οικονομία ησυχάζουν, κανείς δεν πληρώνει τίποτε, τα ψιλά κουδουνίζουν στις τσέπες, οι συντάξεις πληρώνονται κανονικά για να κινείται και η αγορά και οι άνεργοι συνωστίζονται στις ουρές για χαρτιά σε σεμινάρια, απλήρωτα τα περισσότερα, και στην κοινωφελή εργασία.

 

Απλά προχωράμε χωρίς μνημόνιο, διότι τα μνημόνια όπως λέει και μια έρευνα προκαλούν στρες και άγχος στους Έλληνες.

Δεν είναι τυχαίο ότι κορυφαίος έλληνας ψυχολόγος τόνισε σε μελέτη του ότι: «Το χρόνιο στρες έχει σοβαρές και μακροχρόνιες επιπτώσεις, όχι μόνο στον ψυχισμό, αλλά και στις σωματικές λειτουργίες (ψυχοσωματικά νοσήματα). Επηρεάζει την αρτηριακή πίεση, αυξάνει τον κίνδυνο καρδιολογικών προβλημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων, επηρεάζει το ανοσοβιολογικό σύστημα και επομένως την αντίσταση του οργανισμού, συμβάλλει στην υπογονιμότητα και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Επίσης, ενδέχεται να συμβάλλει στην δημιουργία καρκίνου, όπως έδειξαν μελέτες μετά τον εμφύλιο πόλεμο στην πρώην Γιουγκοσλαβία».

Γι αυτό κι εμείς μνημόνια δεν θέλουμε αλλά ούτε και πίεση διότι είμαστε και σε κρίσιμη ηλικία.

Έτσι κι αλλιώς σύνταξη δεν πρόκειται να πάρουμε, λεφτά δεν πρόκειται να βγάλουμε, μια ζωή θα χρωστάμε στην εφορία και στα ταμεία, θα είμαστε σαν τους ηθοποιούς που ενσάρκωναν τους έλληνες του 40 και του 50.

Είδατε ότι και να μην έχουμε φράγκα πια δεν μας πειράζει!

Βγαίνουμε έξω, ψάχνουμε για καμιά τράκα καφέ και τσιγάρο, παγκάκι, κουβεντούλα και ο μήνας έχει εννιά.

Καλά κάνουμε τελικά μια και ο καιρός μας γνέφει και μας τραγουδά: «Ακόμα τούτη την άνοιξη, ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, όσο να έρθει ο Μοσκοβός ραγιάδες, ραγιάδες, να φέρει το σεφέρι», καθώς θα έλεγε σήμερα και ο Ρήγας Φεραίος.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑