Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2015 | by fileto

0

Διαμαρτυρία και επεισόδια από κτηνοτρόφους στην Καβάλα

Με απειλές και φωνές μπήκαν οι κτηνοτρόφοι στο κτίριο της Π.Ε. Καβάλας στο διοικητήριο και προέτρεπαν τους υπαλλήλους να βγουν από τα γραφεία τους για να τους συμπαρασταθούν.

Το ίδιο σκηνικό και στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρου Μαρκόπουλου από τον οποίο ζητούσαν λύση στα προβλήματά τους και πιο δυναμικές παρεμβάσεις στην Αθήνα για την λειτουργία των κτηνιατρείων σε Νέστο, Παγγαίο και Καβάλα.

Ο Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Νομού Καβάλας, με ανακοίνωσή του είχε ενημερώσει ότι σήμερα Πέμπτη (14 Μαΐου) στις 11:30 μέλη του συλλόγου θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας νομού Καβάλας στον 4ο όροφο του κτιρίου της Νομαρχίας, λόγω των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την έλλειψη κτηνιάτρων και διοικητικού προσωπικού της κτηνιατρικής υπηρεσίας.

Ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων Νίκος Δημόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι: «ουσιαστικά ο νομός Καβάλας έχει μείνει μόνο με δύο δημόσιους κτηνίατρους. Αν σκεφτείτε ότι η Δράμα έχει 13 δημόσιους κτηνίατρους, η Ξάνθη έχει 9. Να σας επισημάνω ότι σε ολόκληρη τη Θάσο δεν υπάρχει κανένα δημόσιο κτηνιατρείο. Επίσης θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Καβάλα έχει σφαγείο, ιχθυόσκαλα, τελωνείο, το λιμάνι είναι πύλη για να εξάγονται ζώα και παράλληλα πρέπει να γίνονται και έλεγχοι στα κρεοπωλεία της περιοχής».

φωτο: ThrakiToday


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑