Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 14th, 2015 | by fileto

0

Η Κομοτηνή γιορτάζει τα 95α Ελευθέριά της

Ο Υφυπουργός Επικρατείας στον Πρωθυπουργό για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου Τέρενς Κουίκ θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στις ετήσιες εκδηλώσεις «Ελευθέρια», που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 14 Μαΐου στην πόλη της Κομοτηνής.

Αύριο το βράδυ, παραμονή των εκδηλώσεων, θα είναι παρών στην ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης και πρώην Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Γιάννη Πανούση, ο οποίος στο Ίδρυμα Παπανικολάου Κομοτηνής θα απευθύνει τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας για τα «Ελευθέρια» με θέμα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο Τέρενς Κουίκ θα μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη, για το επίσημο γεύμα, το οποίο παραθέτει ο Δήμαρχος της πόλης Ευάγγελος Λαμπάκης προς τιμήν των επισήμων, που θα παραστούν στις εκεί αντίστοιχες εκδηλώσεις για τα «Ελευθέρια», με επικεφαλής, ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης στην Αλεξανδρούπολη, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Την Πέμπτη θα παρακολουθήσει και την νυχτερινή διακλαδική στρατιωτική άσκηση, η οποία θα διεξαχθεί στον Έβρο.

Παρασκευή πρωί ο Υφυπουργός Επικρατείας θα έχει ιδιαίτερη συνάντηση με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Ευάγγελο Λαμπάκη και στην συνέχεια μέχρι και το πρωί της Κυριακής θα περιοδεύσει σε Ξάνθη και Καβάλα, όπου θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους των παραγωγικών και Αυτοδιοικητικών Φορέων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
Το πρωί σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών, οι δε φιλαρμονικές του Δήμου Κομοτηνής, και της ΧΧΙ ΤΘΤ περιήλθαν σε κεντρικές οδούς της πόλης της Κομοτηνής παιανίζοντας τον εωθινό και εμβατήρια.
Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κομοτηνής, στο οποίο θα συλλειτουργήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων και οι λοιποί Σεβασμιότατοι Ιεράρχες  που θα παραβρεθούν.
10:30 – Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου θα  προεξάρχει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μαρώνειας και Κομοτηνής κ. κ. Παντελεήμων. Τέλος προσέλευσης η 10.20 π.μ.
Μετά τη δοξολογία θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής κ. Παναγιώτη Χαραλαμπίδη.
11:00 – Δεξίωση προς τιμήν των Αναπήρων Πολέμου, από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Παυλίδη, στον πρώτο όροφο της ΠΕ Ροδόπης για όλους τους προσκεκλημένους και τους πολίτες της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
11:45 – Επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονα στο χώρο του Ηρώου. Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης, από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, τον Δήμαρχο Κομοτηνής, τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κομοτηνής, τον Πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, τον Δ/ντή της Γενικής Αστυνομικής Δ/νσης ΑΜ-Θ, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ.
Στεφάνι θα καταθέσουν οι εφεδροπολεμιστικές οργανώσεις, ενώσεις αποστράτων και  εκ μέρους της Εθνικής Αντίστασης εκπρόσωποι όλων των παραρτημάτων των αναγνωρισμένων αντιστασιακών οργανώσεων  που εδρεύουν στον νομό.
Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
Τιμές θα αποδώσει τιμητικό στρατιωτικό άγημα και η στρατιωτική μουσική με μέριμνα του Α.Δ.Φ.Κ.
12:00 – Παρέλαση των Πολιτιστικών Οργανώσεων, της Φοιτητικής και Μαθητικής Νεολαίας, των Σωμάτων Ελλήνων Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χώρος παρέλασης ορίζεται η Λεωφόρος Δημοκρατίας – οδός Ορφέως – οδός Βενιζέλου. Χώρος συγκέντρωσης των τμημάτων, ο χώρος πίσω από τη ΛΑΦΚ.
20:10 – Υποστολή της Σημαίας στον χώρο του Ηρώου της πόλης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑