Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 15th, 2015 | by fileto

0

Θέσεις μάχης για τραπεζοκαθίσματα σε Καβάλα και Κομοτηνή

Μια μεγάλη μάχη άναψε στην Καβάλα αλλά και στην Κομοτηνή για τα τραπεζοκαθίσματα στους πεζόδρομους των πόλεων αυτών.

Στην Καβάλα το “αμαρτωλό” τετράγωνο που διχοτομείται από τις οδούς Π. Μελά, Μ. Αλεξάνδρου, Κ. Παλαμά, Φιλελλήνων είναι αυτό που αποτελεί πονοκέφαλο για την δημοτική αρχή και την δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα η οποία πρέπει να εφαρμόσει τον νόμο που προβλέπει όχι σταθερές κατασκευές στους πεζόδρομους και φυσικά ανοίγματα για πεζούς και οχήματα έκτακτης ανάγκης, πράγμα αδυνατον.

Το μόνο που μένει είναι να αφήσει σιωπηρά να λειτουργήσουν τα καταστήματα το καλοκαίρι (δώρο άδωρο) και μετά να ξεκινήσει το ξήλωμα τόσο στους πεζόδρομους μεταξύ Ομόνοιας και Βενιζέλου, όσο και στον Άγιο Νικόλαο, όπου και εκεί παρατηρείται άπλωμα των τραπεζοκαθισμάτων.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου συζητήθηκε το θέμα η μείζονα αλλά και δύο παρατάξεις της ελλάσονος αντιπολίτευσης (του πρώην δημάρχου Κωστή Σιμιτσή, του Μάκη Παπαδόπουλου και του Άρη Βέρρου), αποχώρησαν και δεν ψήφισαν τον νέο κανονισμό για την λειτουργία περιπτέρων και τραπεζοκαθισμάτων, που πέρασε κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η κ. Τσανάκα έχει και άλλο πρόβλημα να λύσει, αυτό των διαμαρετυριών των καταστηματαχών και των πολιτών που διέρχονται και εμπορεύονται στην οδό Βενιζέλου η οποία θα μονοδρομηθεί από την Δαγκλή μέχρι και το Φάληρο, λόγω νέων έργων βιοκλιματικής αλλαγής, πεζοδρόμων και άλλων τινών (έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής).

Βέβαια η μονοδρόμηση της οδού είναι μια παλιά ιστορία από την εποχή της δημαρχίας Εριφυλλίδη, έγινε αλλά δεν απέδωσε λόγω πιέσεων και διαφωνιών των επαγγελματιών.

Αυτή τη φορά μην έχοντας και πολλές εναλλακτικές (λόγω πιθανής απένταξης του έργου) η δήμαρχος θα κάνει την ανάγκη υπομονή και θα προχωρήσει παρά τις αντιρήσσεις και το πολιτικό κόστος που θα έχει.

ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ – ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΙ – ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Το προβλημα υπάρχει και στην Κομοτηνή στον πεζόδρομο της Βενιζέλου και στην Μ.Μ. Βασιλείου.

Ιδιαίτερα στην Βενιζέλου το πράγμα είναι ασφυκτικό για πεζούς και οχήματα έκτακτης ανάγκης και ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης θέλει να το λήξει.

Τα όπλα παρά πόδα λοιπόν σε Καβάλα και Κομοτηνή και ο πόλεμος ξεκινά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑