Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 18th, 2015 | by fileto

0

Βρήκε τοίχο η πρωτοβουλία Παυλίδη για σήμα Digea

Όπως ήταν αναμενόμενο το έργο για “οικονομική βοήθεια” στην Digea από το ταμείο της περιφέρειας ΑΜ-Θ για να εγκαταστήσει πομπούς ώστε να δούν το σήμα της απομακρυσμένα χωριά της περιοχής, απεντάχθηκε αν περίμενε να εγκριθεί και να δημοπρατηθεί τον Μάρτιο η ηγεσία της ΠΑΜ-Θ.

Ο περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης με δηλώσεις του τονίζει ότι: «Καλούμε τους υπευθύνους να αποκαταστήσουν το αυτονόητο, είναι ένα έργο τεράστιας σημασίας που αφορά τη συνοχή των κατοίκων της περιοχής αλλά και το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στα κοινωνικά αγαθά τα οποία διανέμονται δια μέσου του κράτους και με ανταλλάγματα».

Το  έργο είχε ενταχθεί από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση της περιόδου 2007-2013 του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο Περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας & Θράκης, κ. Γ. Παυλίδης απηύθυνε έγγραφο προς τους συναρμόδιους υπουργούς για την επαναφορά του έργου και την υλοποίησή του.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάργηση της αναλογικής και την έλευση της πρώτης ψηφιακής πλατφόρμας στην Περιφέρειά μας, περίπου το 50 % του γεωγραφικού χώρου και ένας πληθυσμός της τάξης έως 30%, ήτοι 180.000 πολίτες, σε δύσβατες ορεινές παραμεθόριες και απομονωμένες περιοχές δεν έχει πρόσβαση στο τηλεοπτικό σήμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑