Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 19th, 2015 | by fileto

0

Τι είδε ο υπουργός Γιάννης Πανούσης στην ΑΜ-Θ

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης έδωσε στην δημοσιότητα ολοκληρωμένη εικόνα από τις επισκέψεις που πράγματοποίησε στην Αν. Μακδονία και Θράκη την προηγούμενη εβδομάδα.

Η περιοδεία του ξεκίνησε από την Κομοτηνή την Τετάρτη 13 Μαίου 2015.

Στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής τον υποδέχθηκαν ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ροδόπης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρανάς. Επίσης, συναντήθηκε με αστυνομικό προσωπικό όλων των βαθμίδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης και συζήτησε ζητήματα αστυνόμευσης και ασφάλειας στην περιοχή.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος. Οι δύο Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι οποίοι ακολούθησαν το πρόγραμμα επίσκεψης του Αναπληρωτή Υπουργού, πραγματοποιούν επίσης επισκέψεις στη Βόρεια Ελλάδα, συνοδευόμενοι αντίστοιχα από τον Προϊστάμενο Επιτελείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Εμμανουήλ Κατριαδάκη και τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργίου.

Στη συνέχεια, ο Αναπληρωτής Υπουργός επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κομοτηνής, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Παπάζογλου. Επίσης, συναντήθηκε με προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος όλων των βαθμίδων και συζήτησε θέματα λειτουργικότητας και ετοιμότητας των Υπηρεσιών, στο πλαίσιο της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου.

Έπειτα, επισκέφθηκε το Δημαρχείο Κομοτηνής και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κομοτηνής, κ. Γεώργιο Πετρίδη. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Υφυπουργός Επικρατείας, κ. Τέρενς Κουίκ.

Αμέσως μετά, παραβρέθηκε στην υποδοχή και περιφορά της Σεπτής Εικόνας της Παναγίας, στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο του εορτασμού των «Ελευθερίων» για την 95η Επέτειο Απελευθέρωσης της πόλης της Κομοτηνής. Εκεί συναντήθηκε και συζήτησε θέματα κοινού ενδιαφέροντος με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Γιώργο Παυλίδη.

Ακολούθως, ο Αναπληρωτής Υπουργός υπήρξε κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Κομοτηνής, στο πλαίσιο των Ελευθερίων Θράκης 2015, στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Παπανικολάου, με θέμα «Ελευθερίες – Ασφάλεια – Δικαιοσύνη: Το τρίπτυχο της Δημοκρατίας».

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015

Την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2015, ο κ. Πανούσης επισκέφθηκε την Ξάνθη, όπου τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής. Εκεί, είχε συνάντηση με Αξιωματικούς και λοιπό προσωπικό.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ολοκλήρωσε το πρόγραμμα επισκέψεων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Υπηρεσιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σωτήριος Τερζούδης και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, Πύραρχος Αντώνιος Σπανός.

Επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη στη Βόρεια Ελλάδα

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και σε περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας από την Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 μέχρι την Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015.

Τον Γενικό Γραμματέα συνόδευσε κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων και ειδικότερα ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης και ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Ταξίαρχος Νικόλαος Μενεξίδης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων του κ. Αναγνωστάκη είχε ως εξής:

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Την πρώτη ημέρα ο Γενικός Γραμματέας επισκέφτηκε αρχικά το Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. Εκεί, τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με τον οποίο συζήτησε για θέματα ασφάλειας και προστασίας των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή.

Στη συνέχεια ο κ. Αναγνωστάκης μετέβη στο Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, όπου συναντήθηκε με τον Διοικητή και τους αστυνομικούς του Τμήματος και ενημερώθηκε για το έργο που προσφέρουν στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

Επόμενος σταθμός ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, στο Χειμώνιο. Εκεί πραγματοποιήθηκε παρουσίαση από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, Αστυνομικό Διευθυντή Πασχάλη Συριτούδη, σχετικά με το έργο που επιτελούν οι αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα της χώρας μας.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστάκης περιηγήθηκε με πλωτό μέσο στο κυνηγετικό περίπτερο Έβρου, όπου ενημερώθηκε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρούν οι αστυνομικές δυνάμεις στο ποτάμι του Έβρου.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Κέντρο Ελέγχου Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας και στη συνέχεια μετέβη στο τεχνητό εμπόδιο (φράχτη) στον Έβρο, όπου είδε την οριογραμμή ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

Στο τέλος της πρώτης μέρας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης μετέβη στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, όπου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής και το Προαναχωρησιακό Κέντρο. Εκεί τον υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους υπαλλήλους.

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Την Τετάρτη, ο κ. Αναγνωστάκης συναντήθηκε στην Αλεξανδρούπολη με τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, κ. Δημήτριο Πέτροβιτς. Στη συνέχεια, μετέβη στο Εμπορικό Επιμελητήριο Έβρου, όπου συναντήθηκε με Αξιωματικούς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και ενημερώθηκε αναλυτικά για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος σχετικά με την αστυνόμευση και την ασφάλεια στην περιοχή.

Συνάντηση είχε, επίσης, στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Σωματείων (ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ). Στη συνέχεια μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, όπου ενημερώθηκε από την Διοικήτρια του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος για τις δραστηριότητές του.

Ακολούθως, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στην Κομοτηνή και συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση, στην επίσκεψή που πραγματοποίησε στην πόλη.

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

Το πρωί της Πέμπτης, ο κ. Αναγνωστάκης συνόδευσε τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Πανούση στη Διεύθυνση Αστυνομίας Ξάνθης, όπου τους υποδέχτηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Καλαϊτζής, ενημερώθηκαν για ζητήματα της Διεύθυνσης και συζήτησαν με αστυνομικούς και προσωπικό.

Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας μετέβη στο Προαναχωρησιακό Κέντρο Ξάνθης, όπου τον υποδέχτηκε ο Διοικητής του Κέντρου, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τους υπαλλήλους.

Ακολούθησε επίσκεψη στο χωριό Σμίνθη, όπου βρέθηκε η Κινητή Αστυνομική Μονάδα της περιοχής και ο κ. Αναγνωστάκης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τη δραστηριότητά της. Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Μύκης, κ. Τζεμήλ Καπζά.

Στη συνέχεια, ο κ. Γενικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου, όπου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής Αξιωματικούς και ακολούθως, συνάντησε φορείς του χωριού.

Επόμενος σταθμός ήταν η Καβάλα, όπου επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καβάλας, ενημερώθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης, Ταξίαρχο Αβραάμ Κοσκερίδη και συζήτησε με τους Αξιωματικούς και το λοιπό προσωπικό.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑