Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 20th, 2015 | by fileto

0

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πάνε τα νησιά για τον ΦΠΑ

Ανάστατα είναι τα νησιά μας με την απόφαση της κυβέρνησης και την απαίτηση των θεσμών να αυξήσουν το ΦΠΑ στα νησιά και να επιβάλλουν τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία από τρία αστέρια και πέανω.

Ο δήμαρχος Κω Γιώργος Κυρίτσης απέστειλε χθες επιστολή σε όλους τους δημάρχους των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου αλλά και στους δημάρχους Λέσβου, Χίου, Σάμου, Ικαρίας, Οινουσσών, Λήμνου, Θάσου, Σαμοθράκης, Βόρειων Σποράδων και Σκύρου, προτείνοντας κοινή προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην περίπτωση κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», η κυβέρνηση φέρεται να έχει συμφωνήσει σε ένα σύστημα με δύο διαφορετικούς συντελεστές ΦΠΑ. Έναν υψηλό στο 18% στο οποίο θα υπάγονται τα περισσότερα αγαθά και υπηρεσίες και ένα χαμηλό στο 9,5% στο οποίο θα υπάγονται είδη διατροφής, φάρμακα, εκδόσεις βιβλίων, εκδόσεις εφημερίδων, εκδόσεις περιοδικών και λοιπών εντύπων.
Όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης στην εκπομπή «στον ενικό», με τον Νίκο Χατζηνικολάου, στις περιπτώσεις πληρωμής προϊόντων και υπηρεσιών με κάρτα, προτείνει να ισχύουν συντελεστές μειωμένοι κατά 3 μονάδες δηλαδή στο 15% και στο 6,5%.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑