Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 22nd, 2015 | by fileto

0

Μπαγκλαντεσιανοί διακινούσαν παράνομους πατριώτες και Ινδούς

Συνελήφθησαν χθες (21-5-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Λαβάρων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 18 και 43 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες. Εννέα (9) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και τρεις (3) υπήκοοι Ινδίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι αρχικά μετέφεραν παράνομα, με πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους δώδεκα (12) μη νόμιμους μετανάστες, ενώ στη συνέχεια τους καθοδηγούσαν πεζή στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.

Συνελήφθη χθες (21-5-2015) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου , απ ό αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας , 24χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Γερμανίας, διότι διευκόλυνε την έξοδο από τη χώρα σε μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια, υπήκοο Μαρόκου.

Αναλυτικότερα, ο 24χρονος οδηγώντας όχημα, τύπου van , με γερμανικές πινακίδες, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων, προκειμένου να πραγματοποιήσει έξοδο από τη χώρα. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο δράστης μετέφερε στο εσωτερικό του οχήματος μία (1) μη νόμιμη μετανάστρια, διευκολύνοντας, με αυτόν τον τρόπο, την έξοδό της από τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου η μη νόμιμη μετανάστρια κατείχε και επέδειξε στους αστυνομικούς ένα (1) διαβατήριο και ένα (1) δελτίο ταυτότητας, των αρχών του Μαρόκου και μια (1) άδεια διαμονής, των γερμανικών αρχών, τα οποία, όπως προέκυψε, ανήκουν σε άλλο άτομο και είναι καταχωρημένα από τις αρχές της Γερμανίας, ως έγγραφα κλεμμένα – υπεξαιρεθέντα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος της μη νόμιμης μετανάστριας σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα και το όχημα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑