Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 24th, 2015 | by fileto

0

Οι Σουηδοί χόρεψαν συρτάκι στην Καβάλα

Τελετή για την υποδοχή του πρώτου γκρουπ τουριστών από τη Σουηδία διοργάνωσε το πρωί του Σαββάτου 23-05-2015, στο Αεροδρόμιο “Μέγας Αλέξανδρος”, στην Καβάλα, η Περιφέρεια ΑΜ-Θ.

Πρόκειται για επισκέπτες που επέλεξαν να βρεθούν στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, να ξεναγηθούν και να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής. Η πτήση SAS-7853 έφτασε στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας στις 10.45, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Αμοιρίδη και τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Κώστα Αντωνιάδη, να υποδέχονται τους τουρίστες, καλωσορίζοντάς τους και ευχόμενοι καλή διαμονή.

σουηδοί 3σουηδοί 4

 

 

 

 

 

Στον χώρο της αναμονής, όπου κατευθύνθηκαν οι τουρίστες, τους περίμενε μια μεγάλη έκπληξη καθώς η ΠΑΜ-Θ σε συνεργασία με παραγωγούς τοπικών Θρακομακεδονικών προϊόντων μερίμνησε για την προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων και ποτών. Ελιές, αγνό παρθένο ελαιόλαδο, από Θάσο, Καβάλα και Μαρώνεια, πετιμέζι από τη Γενισέα Ξάνθης, κουραμπιέδες Νέας Καρβάλης αλλά και κρασιά της Καβάλας, ήταν μόνο μερικές από τις παραδοσιακές γεύσεις που είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι ξένοι επισκέπτες ενώ ακολούθησαν παραδοσιακοί τοπικοί χοροί. Μία ημέρα μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της 1ης SYNERGEIAS, στην Κομοτηνή, μία πρακτική εφαρμογή της στον τουρισμό δίνει το στίγμα της.

Αντικρίζοντας την εκδήλωση καλωσορίσματος οι τουρίστες φάνηκε να το απολαμβάνουν δοκιμάζοντας όλα τα τοπικά εδέσματα και συμμετέχοντας στον χορό που στήθηκε μέσα στην αίθουσα αναμονής. Στους επισκέπτες διανεμήθηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό με στοιχεία και φωτογραφίες για τα αξιοθέατα της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και πληροφορίες σχετικές με τα παραδοσιακά εδέσματα που είχαν την ευκαιρία να γευτούν. Με τους εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων συμφωνήθηκε ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα γίνει προσπάθεια να αναδειχθεί το σύνολο της ΠΑΜ-Θ.

σουηδοί αμοιρίδηςσουηδοί 2

 

 

 

 

 

Όπως ανέφερε ο κ. Μιχάλης Αμοιρίδης, ‘’Τη φετινή θερινή περίοδο, 15 αεροπορικές εταιρίες έχουν προγραμματίσει να εκτελούν πτήσεις από 24 Ευρωπαϊκές πόλεις προς στο Αεροδρόμιο της Καβάλας και 2 προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, το οποίο συνδέεται και με τη Σητεία. Υπάρχει πληροφόρηση ότι τα παραπάνω μεγέθη ενδέχεται να αυξηθούν και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θέλουμε να διευρύνουμε τόσο τις χώρες προέλευσης όσο και την περίοδο αφίξεων αλλά και τους προορισμούς που επιλέγουν οι επισκέπτες μας στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία. Παράλληλα με την άμεση στόχευσή μας, που είναι οι Βαλκανικές χώρες, θέλουμε να διεκδικήσουμε το μερίδιο που πιστεύουμε ότι αξίζουμε από τις χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, όπως η Σουηδία, από τις οποίες υπάρχει μεγάλος αριθμός επισκεπτών που έρχεται στην Ελλάδα αλλά μόνο ένα μικρό μέρος αυτών επιλέγει την περιοχή μας. Αυτές οι μικρές τελετές υποδοχής έχουν μεγάλο νόημα και ουσία για τους επισκέπτες, αλλά πολύ περισσότερο για το θετικό αντίκτυπο που έχουν στη χώρα τους. Σκηνές από τις υποδοχές μεταφέρονται στη χώρα προέλευσης όπου βλέπουν το φιλόξενο κλίμα, αισθάνονται ότι είναι καλοδεχούμενοι και αυτό το εκτιμούν. Δημιουργείται ένα θετικό κλίμα και αυτό σίγουρα είναι ωφέλιμο.’’

Στην τελετή υποδοχής σημαντική ήταν η συνεισφορά και η Περιφέρεια θέλει να ευχαριστήσει, τους παραγωγούς τοπικών προϊόντων, το χορευτικό συγκρότημα, τη διεύθυνση και το προσωπικό του Κρατικού Αερολιμένα Καβάλας, την Αστυνομία και την εταιρεία Goldair Handling, διότι συνέδραμαν και αυτοί από την πλευρά τους στην επιτυχία της όλης διοργάνωσης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑