Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 25th, 2015 | by fileto

0

Φοιτητές του ΤΕΙ Καβάλας στις εξέδρες της Energean

Είκοσι επτά φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΤΕΙ Καβάλας) επισκέφθηκαν την Παρασκευή 22 Μάϊου τις θαλάσσιες εξέδρες εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου του Πρίνου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Oil & Gas Technology» και της υποστήριξης που παρέχει η Energean Oil & Gas στο ΤΕΙ μέσω στελεχών, ωρών εκπαίδευσης στο πεδίο (field visit) καθώς και ωρών διδασκαλίας.

Μέσω σκάφους του Λιμενικού Σώματος, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές προσέγγισαν τις εξέδρες Delta, Βeta και Alpha και, πέραν της αναλυτικής περιγραφής των εξεδρών και του τρόπου λειτουργίας τους η οποία τους δόθηκε, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ανύψωση βαρέως φορτίου κατά τη διάρκεια των εργασιών εγκατάστασης (rig up) του γεωτρυπάνου Energean Force στην εξέδρα Alpha του Πρίνου.

Από την Energean Oil & Gas, τους 27 μεταπτυχιακούς φοιτητές της περιόδου 2014-2015 συνόδευσαν και ενημέρωσαν ο Προϊστάμενος των Θαλάσσιων Επιχειρήσεων Σωτήρης Παυλάκης και ο Προϊστάμενος Γεωτρήσεων και Παραγωγής Βασίλης Τόμος.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑