Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 26th, 2015 | by fileto

0

Οι διακινητές έχουν οργιάσει στον Έβρο

Συνελήφθησαν χθες (25-5-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή των Πετρωτών Έβρου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης για την Παράνομη Μετανάστευση και της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας 23, 18, 18 και 16 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκατρείς (13) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν.

Ειδικότερα, από τις ομάδες αστυνομικών που έχουν συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, διότι καθοδηγούσαν, πεζή, στο εσωτερικό της χώρας, δεκαέξι (16) μη νόμιμους μετανάστες.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνελήφθη χθες (25-5-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στον Προβατώνα Έβρου, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος αλλοδαπός διακινητής, υπήκοος Σουηδίας, που διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης και προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 28χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα στην ενδοχώρα, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, ο 28χρονος δεν υπάκουσε σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Στον Προβατώνα Έβρου, εγκατέλειψε το όχημά του και τράπηκε πεζός σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι σε βάρος του δράστη έχει εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Σουηδίας, για διακεκριμένη επίθεση – κακοποίηση, παράνομη απειλή, παρενόχληση, κλοπή, πρόκληση φθοράς και παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε επίσης ότι για το παραπάνω όχημα είχε δηλωθεί κλοπή, την 24-5-2015, σε αστυνομική υπηρεσία της Θεσσαλονίκης.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑