Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on May 29th, 2015 | by fileto

0

Την άλλη Κυριακή τα εγκαίνια του Εβραικού μνημείου

Για τις 7 Ιουνίου συμφώνησε το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια και αποκαλυπτήρια του μνημείου το οποίο θα στηθεί σε κεντρικό δρόμο της Καβάλας, μετά από συνενόηση με ρην δήμαρχο Δήμητρα Τσανάκα.

Για τον λόγο αυτόν η κ. Τσανάκα βρέθηκε στα γραφεία του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδας  χθες μαζί με τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μιχάλη Λυχούνα για να συμφωνήσουν και να λυθεί κάθε ίχνος παρεξήγησης, όπως αναφέρει η εφημερίδα “ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ”.

Το μνημείο θα τοποθετηθεί στην οδό Ερυθρού Σταυρού γωνία Μητροπόλεως, όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί και θα αφορά τιμή μνήμης των χιλιάδων Καβαλιωτών Εβραίων που βρήκαν φρικτό θάνατο από το ναζιστικό καθεστώς στην διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σε στρατόπεδο της Πολωνίας.

Η αναβολή την οποία είχε αποφασίσει η δήμαρχος, μετά από κακή συνενόηση με μέλη του ΚΙΣΕ και η οποία προξένησε ηθική βλάβη για το κύρος της πόλης ανήκει στο παρελθόν, αν και θα αποτελεί πάντα ένα γκρίζο σημάδι στην πολιτική διαδρομή της κυρίας δημάρχου.

Τέλος καλό, όλα καλά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑