Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 5th, 2015 | by fileto

0

Ξεκίνησαν τα δρομολόγια του «Εξπρές Πήγασος»

Ξεκίνησαν από χθες 04.06.2015 τα δρομολόγια του πλοίου «Εξπρές Πήγασος» της Hellenic Seaways από το Λαύριο προς τον Αϊ Στράτη, τη Λήμνο και την Καβάλα, τα οποία πραγματοποιούνται μετά την απευθείας ανάθεση του Υπουργείου Ναυτιλίας στην εταιρεία.

Συγκεκριμένα, το «Εξπρές Πήγασος» θα πραγματοποιεί το δρομολόγιο Λαύριο- Αϊ Στράτης-Λήμνος-Καβάλα 4 (τέσσερις) φορές την εβδομάδα, κατά τις ημέρες Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο- Κυριακή καιΚαβάλα – Λήμνο – Αϊ Στράτη – Λαύριο 3 (τρεις)φορές την εβδομάδα κατά τις ημέρεςΔευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του δρομολόγιου:

·         Αναχώρηση από Λαύριο– 09:00

·         Άφιξη στον Αϊ Στράτη- 16:30

·         Αναχώρηση από Αϊ Στράτη-16:40

·         Άφιξη στη Λήμνο- 18.00

·         Αναχώρηση από Λήμνο- 19.30

·         Άφιξη στη Καβάλα- 24.00

 

·         Αναχώρηση από Καβάλα Δευτ & Τετ. -09:00, Παρασκευή -16:00

·         Άφιξη στη Λήμνο, Δευτ & Τετ. -13:30, Παρασκευή -20:30

·         Αναχώρηση από Λήμνο Δευτ & Τετ. -14:30, Παρασκευή -21:15

·         Άφιξη στον Αϊ Στράτη Δευτ & Τετ.-15:50, Παρασκευή- 22:35

·         Αναχώρηση από Αϊ Στράτη Δευτ & Τετ.-16:00, Παρασκευή -22:45

·         Άφιξη στο Λαύριο Δευτ & Τετ.-23:30, Σάββατο -06:15

 

Τα οφέλη που προκύπτουν:

  •      Το «Εξπρές Πήγασος» θα εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή, η οποία παρέμενε χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση για  περισσότερες από 40 ημέρες
  •      Συνδέεται η Λήμνος και ο Αϊ  Στράτης με την πρωτεύουσα
  •     Η Hellenic Seaways προτίθεται να απορροφήσει τους ναυτικούς του πλοίου που αδυνατούσε να πραγματοποιήσει τα δρομολόγια.

Η έναρξη των δρομολογίων του  «Εξπρές Πήγασος»  από την Hellenic Seaways επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη δέσμευση της εταιρείας για έμπρακτη στήριξη των νησιωτικών κοινωνιών, αποκαθιστώντας τη ζωτικής σημασίας σύνδεση της Λήμνου και του Αϊ Στράτη με την πρωτεύουσα και τη Βόρειο Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της έναρξης του νέου δρομολογίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaways κ. Αντώνης Αγαπητός δήλωσε σχετικά: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς που σήμερα εγκαινιάζεται το νέο δρομολόγιο του πλοίου “Εξπρές Πήγασος”. Το δρομολόγιο απαντά σε μια ζωτικής σημασίας ανάγκη που είχε προκληθεί από την μακρά απουσία ακτοπλοϊκής σύνδεσης στην συγκεκριμένη γραμμή και έρχεται την κατάλληλη χρονική στιγμή για τα νησιά με την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Η HellenicSeawaysπαραμένει πιστή στη δέσμευσή της  να  ανταποκρίνεται  στην ευθύνη και το ρόλο που της αναλογεί στην ελληνική ακτοπλοΐα, με βασικό πυλώνα της στρατηγικής της την περαιτέρω ενίσχυση των νησιωτικών κοινωνιών.»


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑