Εκδηλώσεις

Published on June 8th, 2015 | by fileto

0

Γιορτή κερασιού στον Γάζωρο Σερρών

Με μεγάλη επιτυχία, και παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου, η

Γιορτή Κερασιού στο Γάζωρο Νέας Ζίχνης, που διοργάνωσε ο Δήμος Νέας Ζίχνης, στο πλαίσιο του έργου «Ανάπτυξη φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας (LOFT).

Πλήθος επισκεπτών συγκεντρώθηκε από νωρίς το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Γάζωρου, όπου παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο ευρύ κοινό, που είχε την ευκαιρία να γνωρίσει όλη την τοπική παραγωγή.
Πολιτιστικοί Σύλλογοι και συγκροτήματα έδωσαν ρυθμό στη γιορτή με διάφορα μουσικοχορευτικά σχήματα που ξεσήκωσαν το κοινό, ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απονομής του Διαγωνισμού Καλύτερου Διοργανωτή Τοπικής Γιορτής. Το πρώτο βραβείο απέσπασε η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου για τη διοργάνωση της Γιορτής Τσίπουρου, ενώ το δεύτερο ο Πολιτιστικός Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα» για τη Γιορτή Κερασιού.

γιορτή κερασιού
Μετά τη βράβευση ακολούθησε Λαϊκή Βραδιά με συμμετέχοντες και επισκέπτες να διασκεδάζουν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με συνοδεία ζωντανής μουσικής και φαγητού!
Στην Γιορτή Κερασιού παρευρέθησαν επίσης, εκπρόσωποι και παραγωγοί από τη Βουλγαρία που μετέχουν στο πρόγραμμα LOFT.

Η Γιορτή Κερασιού υλοποιήθηκε στα πλαίσια του έργου ‘Ανάπτυξη φεστιβάλ τοπικών προϊόντων και τουρισμού στη διασυνοριακή συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας (LOFT)’ του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα Βουλγαρία 2007-2013.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑