Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 12th, 2015 | by fileto

0

Ο πόλεμος της μπύρας στην Κομοτηνή

Όλα ξεκίνησαν από την διοργάνωση Γιορτής της Μπύρας από τον τοπικό σύλλογο της Κομοτηνής “Το γραμμόφωνο” στον υπαίθριο χώρο στο θεατράκι του ΔΗΠΕΘΕ στην Κομοτηνή, με την υποστήριξη του δήμου Κομοτηνής.

Το σημείο αντιπαράθεσης ήταν ο χορηγός της εκδήλωσης που είναι η Αθηναική Ζυθοποιία στην πόλη η οποία διεθέτει την  δική της μπύρα (τοπικό προϊόν) που δεν είναι άλλη από την μπύρα Βεργίνα.

Ο δήμος με ανακοίνωση της κοινωφελούς επιχείρησης τονίζει ότι:

“Μετά την επιτυχημένη περσινή πρώτη διοργάνωση, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής, και ο Σύλλογος Φίλων Μοντέρνας Μουσικής «Γραμμόφωνο», διοργανώνουν το 2ο Φεστιβάλ Μπύρας & Μουσικής Κομοτηνής, 26-28 Ιουνίου, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Δώδεκα μπύρες για όλα τα γούστα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, σε συνδυασμό με πλειάδα μουσικών και συγκροτημάτων από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, και με τον Σωκράτη Μάλαμα και τους μουσικούς του στην έναρξη του Φεστιβάλ, το ζητούμενο ενός δροσερού και κεφάτου τριημέρου στο ξεκίνημα του καλοκαιριού, στην καρδιά της όμορφης Κομοτηνής, είναι εξασφαλισμένο, και προοιωνίζεται μια γιορτή που βάζει πλώρη να γίνει θεσμός! 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 26 Ιουνίου Μικρή Σκηνή 19:00 / Μουσικό Εργαστήρι «Κιθάρα» – Σοφία Δερμιτζόγλου & Κωνσταντίνα Ιωάννου, “Swinging Mice”. Μεγάλη Σκηνή 20:30 – Σωκράτης Μάλαμας

Σάββατο 27 Ιουνίου Μικρή Σκηνή 19:30 / Μουσικό Εργαστήρι «Νότα» – Χρήστος Χατζόπουλος
Μεγάλη Σκηνή 20:30 / “RIVO” 21:30 / «Χίλια Χρόνια» 22:30 / “Sentinel”

Κυριακή 28 Ιουνίου Μικρή Σκηνή 19:30 / Κωνσταντίνος Δελιόγλου & Θάνος Λαζίδης Μεγάλη Σκηνή
19:30 / “Alma Libre” 20:30 / «Kακές Συνήθειες» 21:30 / “Vertigo” 22:30 / “Emerald”

 

ΣΕ ΕΝΤΕΠΙΘΕΣΗ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΜΘ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΗΝ ΒΕΡΓΙΝΑ

Αμέσως μετά την κίνηση αυτή η περιφέρεια ΑΜ-Θ δια του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ζυθοποιία Μακεδονίας – Θράκης που παράγει την μπύρα Βεργίνα για να δείξει την υποστήριξή της στο τοπικό προιόν.

Ο περιφερειάρχης συνοδευόταν από τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο Μέτιο, τους αντιπεριφερειάρχες πρωτογενούς τομέα, ανάπτυξης και τουρισμού αλλά και περιφερειακούς συμβούλους.

“Ως παράδειγμα επιχειρηματικότητας και ατμομηχανή ανάπτυξης για τον τόπο μας την ΑΜ-Θ”,

verg1χαρακτήρισε την Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ΑΕ, μπύρα Βεργίνα, ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης που επισκέφτηκε χθες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Πολιτόπουλος, διευθύνον σύμβουλος της Ζυθοποιίας, ανακοίνωσε τη νέα επενδυτική δραστηριότητα στην Κομοτηνή, η οποία αφορά στη δημιουργία μονάδας παραγωγής κουτιών αλουμινίου κόστους 20 εκ. ευρώ, αλλά και ήδη σε λειτουργία εταιρεία HellasFarmπου συσκευάζει φυστίκια Αιγίνης και τα εξάγει αποκλειστικά στις ΗΠΑ με δυνατότητα 200 τόνων κατά έτος.

Ο κ. Παυλίδης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι την Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος για την υποστήριξη των τοπικών προϊόντων και της Περιφερειακής Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Χρήστο verg2Μέτιο, τον ο Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, Κωνσταντίνο Εξακουστό,  τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρη Παπαδόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Θεμάτων Μουσταφά Κατραντζή, τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη και στελέχη της διοίκησης της Περιφέρειας.

Κατά την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε την Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης κορυφαία επιχείρηση στον τομέα ποτών στην ΑΜ-Θ, τονίζοντας παράλληλα και την λειτουργία πολλών Οινοποιίων, τόνισε πως στόχος της διοίκησης της Περιφέρειας είναι εμπέδωση ενδοπεριφερειακής παραγωγής και ανάπτυξης και σημείωσε ότι η προσπάθεια αφορά στην ολόπλευρη ανάπτυξη της ΑΜ-Θ και ειδικότερα του αγροτοδιατροφικού τομέα.

«Το δικό μας προϊόν θέλουμε να το προτιμούν οι κάτοικοι σε όλη την περιφέρεια και κεντρική μας πολιτική επιδίωξη είναι η μη εκροή πόρων από την ΑΜ-Θ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης, ενώ εκθειάζοντας την επιχείρηση που επισκέφθηκε για τις επενδυτικές της δραστηριότητες στο Τσάι του Βουνού και στη συμβολαιακή γεωργία, σημείωσε ότι αποτελεί πλεονέκτημα η παρουσία στην περιοχή της  Ζυθοποιΐας Μακεδονίας Θράκης, την οποία και στηρίζουμε, όπως ανέφερε.

«Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις πλούτο είναι να τον δημηοιυργησεις», σημείωσε ο Δημήτρης Πολιτόπουλος ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και το επιτελείο του για το ενδιαφέρον που δείχνουν για την Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης, αναφέρθηκε στη λειτουργία του Βυνοποιίου, επένδυση 4,7 εκατ. ευρώ με ίδια κεφάλαια και στη συμβολαιακή γεωργία με αγρότες της ΑΜ-Θ που φέτος απέδωσε 17 χιλιάδες τόνους κριθάρι και του χρόνου η εκτίμηση είναι για πάνω από 30 χιλιάδες τόνους.

Τόνισε την παραγωγή τσαγιού στην οροσειρά της Ροδόπης και αναφερόμενος στην τοπική επιχειρηματικότητα, σημείωσε πως το μοντέλο ανάπτυξης τοπικά θα πρέπει να βασίζεται στη πολλαπλή μεταποίηση προϊόντων του πρωτογενή τομέα. «Όσο πιο πολλά είναι τα στάδια μεταποίησης τόσο περισσότερη είναι η προστιθέμενη αξία για τον τόπο μας», τόνισε ο κ. Πολιτόπουλος και πρόσθεσε, «αναλογιζόμαστε την ευθύνη της παρουσίας μας εδώ και η δουλειά  μας είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας μέσω της παραγωγής προϊόντων».

Καταληκτικά, υπήρξε ταύτιση απόψεων σε αναπτυξιακά θέματα και δέσμευση για μεταξύ των δυο πλευρών συνεργασία στον αναπτυξιακό σχεδιασμό, ενώ τέλος ο Περιφερειάρχης προσκάλεσε την Ζυθοποιΐα Μακεδονίας Θράκης, όπως θα κάνει και με άλλες επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ, να συμμετάσχει στο VIA EGNATIA, ενός περιφερειακού φεστιβάλ το οποίο θα διεξαχθεί σε επιλεγμένα σημεία κατά μήκος της αρχαίας ιστορικής Εγνατίας.

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑