Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 13th, 2015 | by fileto

0

Πιάστηκαν διακινητές παράνομων μεταναστών

Συνελήφθησαν χθες (12-6-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 30, 27 και 26 ετών και ένας 37χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης , οι αστυνομικοί εντόπισαν τους τρεις (3) δράστες, ηλικίας 37, 27 και 26 ετών, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να λειτουργούν ως προπομπός στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 30χρονος, με το οποίο προωθούσαν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ο 30χρονος δεν υπάκουσε σε σήμα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από αυτούς. Λίγο πιο κάτω το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε σε παρακείμενο ανάχωμα, ενώ στη συνέχεια ο δράστης το εγκατέλειψε και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς.

Κατασχέθηκαν τα παραπάνω οχήματα, το χρηματικό ποσό των 390 ευρώ και τρία (3) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 27χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για ληστείες, διακεκριμένες κλοπές, αποδοχή – διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί όπλων, ενώ ο 26χρονος για κλοπές.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑