Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 14th, 2015 | by fileto

0

Απάντηση δήμου Καβάλας για επίθεση σε αδέσποτο

Ο Δήμος Καβάλας και η Διεύθυνση Ποιότητας Ζωής, με αφορμή την γνωστοποίηση από το Σύλλογο για την Περίθαλψη Αδέσποτων και Άγριων Ζώων για την βάναυση επίθεση που δέχτηκε αδέσποτο ζώο στις Κρηνίδες, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για το θλιβερό συμβάν.

Πράξεις σαν αυτές  – και μάλιστα από ανήλικους όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου – προσβάλλουν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και τις ανθρώπινες αξίες του σεβασμού στο περιβάλλον και τους τετράποδους φίλους μας.

Σε κάθε περίπτωση, εάν κάποιος πολίτης αντιληφθεί κακοποίηση αδέσποτου ζώου παρακαλούμε να καλέσει ΑΜΕΣΑ την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ή τον Αστυνομικό Σταθμό των Κρηνίδων (ανάλογα με το που έγινε το συμβάν) καθώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η κακοποίηση των ζώων (άρθρο 16 του Ν. 4039/2012).

Ενημερωτικά: οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000 € έως και 15.000 €.

Ο Δήμος Καβάλας, προσπαθεί με όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή του, να διαχειριστεί τα αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή.  Διαθέτει χρήματα και προσωπικό για την όσο το δυνατό καλύτερη αντιμετώπιση του θέματος.  Η πενταμελής επιτροπή διαχείρισης αδέσποτων ζώων έχει συσταθεί εκ νέου (μετά τη δημιουργία και νέου σωματείου και τη συμμετοχή του στην επιτροπή) και η αντιμετώπιση όλων των θεμάτων γίνεται από κοινού, συνεδριάζει δε σε αρκετά τακτά διαστήματα (έχει ήδη γνωστοποιηθεί στα συμμετέχοντα μέλη η επόμενη συνεδρίαση).

Για οποιονδήποτε θέλει επιπλέον στοιχεία ή πληροφορίες για το πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων του Δήμου, μπορεί να απευθύνεται στο αρμόδιο τμήμα του.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑