Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 16th, 2015 | by fileto

0

Αισιόδοξες έρευνες για πετρέλαιο στον κόλπο της Καβάλας

Με ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα ξεκινούν από αύριο σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Καβάλας με απεικόνιση 3D για την ανακάλυψη νέων κοιτασμάτων πετρελαίου στον Πρίνο.

Πρόκειται για μια συμβατική προς το Δημόσιο υποχρέωση της εταιρείας η οποία σήμερα απασχολεί πάνω από 400 εργαζομένους και κάνει επενδύσεις άνω των 200 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια περίοδο γενικότερης οικονομικής ύφεσης.

Όπως ανέφερε ο Δημήτρης Γόνιτκας αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καβάλα Οιλ, αξιοποιείται σήμερα από την Energean ο ορυκτός πλούτος της χώρας καθώς επιχειρεί και σε άλλα δύο σημεία της χώρας στο Κατάκολο και στα Ιωάννινα για εξεύρεση πετρελαιοφόρων κοιτασμάτων.

Ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία γεώτρησης στο παλιό κοίτασμα και αν οι σεισμογραφικές έρευνες αποδώσουν θετικά αποτελέσματα από το 2017 θα ξεκινήσει και η νέα γεώτρηση στην περιοχή.

Με συνέντευξη Τύπου στην Καβάλα θέλησε η εταιρεία που διαχειρίζεται τα πετρελαιοφόρα κοιτάσματα στον κόλπο της Καβάλας, στον Πρίνο η Energean Oil & Gas να ενημερώσει το κοινό για την συνέχιση του επενδυτικού της προγράμματος.

Polar Marquis

Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Καβάλα Όιλ Δημήτρης Γόντικας ανέφερε ότι αν τα ευρήματα από τις έρευνες που γίνονται πιστοποιήσουν όσα ελπίζουμε, τότε η βιωσιμότητα της εταιρείας θα παραταθεί για άλλα 15 χρόνια τουλάχιστον.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τον τρόπο των σεισμολογικών ερευνών εξήγησε ο δόκτορ Κωνσταντίνος Νικολάου, γεωλόγος πετρελαίου και τεχνικός σύμβουλος της εταιρείας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑