Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 20th, 2015 | by fileto

0

Με τη σκέψη στη διαπραγμάτευση οι επιμελητηριακοί

Στην Καβάλα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος με την παρουσία του προέδρου της Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Οι επιμελητηριακοί φορείς είναι φανερά προβληματισμένοι από την πορεία της ελληνικής οικονομίας περιμένοντας να βγει λευκός καπνός από την σύνοδο κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Στην γενική συνέλευση βρέθηκε εκπροσωπώντας την κυβέρνηση η υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, κορυφαίο στέλεχος των ΑΝΕΛ.

Η διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης και η έκβασή της είναι το κομβικό σημείο ανάκαμψης της αγοράς τονίζουν σε όλους τους τόνους τα στελέχη του επιμελητηριακού θεσμού στην Ελλάδα, που βρέθηκαν στην έκτακτη γενική τους συνέλευση στην Καβάλα προσκεκλημένοι από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος.

Τόσο ο πρόεδρός τους Κωνσταντίνος Μίχαλος, όσο και οι πρόεδροι των επιμελητηρίων που βρέθηκαν στην Καβάλα, είναι σαφείς ότι η Ελλάδα έχει έναν δρόμο, αυτόν της Ευρώπης και του ευρώ και η ελληνική οικονομία θέλει μια σοβαρή επανεκκίνηση την οποία μπορεί να κάνει η παρούσα κυβέρνηση.

Κατά τα άλλα η γενική συνέλευση των επιμελητηριακών θεσμών συζήτησε και άλλα θέματα όπως την επιστροφή του καθεστώτος της επιδότησης 12% η οποία καθυστερεί εδώ και χρόνια βυθίζοντας τις επιχειρήσεις της Αν. Μακεδονίας και Θράκης στην απόγνωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑