Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 23rd, 2015 | by fileto

0

Στοπ Σταθάκη σε βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ για τον ΤΑΡ

Άκαρπη απέβη η συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των νομών Καβάλας και Δράμας με τον υπουργό Οικονομίας κ. Γιώργο Σταθάκη για τον αζέρικο αγωγό ΤΑΡ (Trans Adriatic Pipeline – Διαδριατικός Αγωγός φυσικού αερίου).
Ειδικότερα, οι βουλευτές Δημήτρης Εμμανουηλίδης,  Ηλίας Ιωαννίδης, Χρήστος Καραγιαννίδης και η  Αλεξάνδρα Τσανάκα  συναντήθηκαν σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Οικονομίας προκειμένου να του ζητήσουν να πάρει πίσω την απόφαση για την έγκριση του σχεδίου συμμετοχής του κοινού στο έργο του TAP.
Η συγκεκριμένη απόφαση θεωρείται προαπαιτούμενο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης (ΕΤΑν) για τη χρηματοδότηση της εταιρείας Trans Adriatic Pipeline AG.
Οι βουλευτές δεν έμειναν ικανοποιημένοι από όσα τους είπε ο υπουργός, ο οποίος προφανώς είναι υπερ τησ εγκατάστασης του αγωγού ΤΑΡ με οποιοδήποτε κόστος, εφόσον είναι προαπαιτούμενο της διαπραγμάτευσης.
Τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το ΒΗΜΑ αναμένονται συλλαλητήρια και κινητοποιήσεις στις περιοχές που επηρεάζονται από τη διέλευση του αγωγού στη Βόρεια Ελλάδα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑