Εκδηλώσεις

Published on June 26th, 2015 | by fileto

0

Όλοι περιμένουν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην Καβάλα

Πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις περιλαμβάνει το 4ο Αντιφασιστικό- Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ που διοργανώνει η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Καβάλας, το τριήμερο από τις 3 έως τις 5 Ιουλίου.

Την πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα είναι παρούσα η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία θα λάβει μέρος σε συζήτηση για το τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία της Καβάλας, το Δημοτικό Κήπο και την αυλή του Χαλίλ Μπέη Τζαμί στη συνοικία της Παναγίας.

Μαθητές του 3ου Λυκείου θα παρουσιάσουν την έρευνά τους για το Ολοκαύτωμα, θα υπάρξουν παιχνίδια για παιδιά και αθλητικές δράσεις, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Ένα καράβι για τη Γάζα», θα γίνουν συζητήσεις για το φασισμό και την εκπαίδευση, την εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική, βιβλιοπαρουσιάσεις και συναυλία με το Δημήτρη Πουλικάκο και τους «Σπυριδούλα».

Οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 29/6, με μεταμεσονύχτιο σινεμά δρόμου, από τις 11.30 το βράδυ, στα καφέ «Πωλείται» και «1901», στην Παλιά Πόλη της Καβαλας, όπου θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων «Το αγόρι και ο κόσμος».

Την Τετάρτη 1/7 θα πραγματοποιηθεί ιστορικός περίπατος στην παλιά πόλη της Ελευθερούπολης, με τον ερευνητή της τοπικής ιστορίας Θόδωρο Λυμπεράκη.

Πηγή: ΕΡΑ Καβάλας


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑