Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 28th, 2015 | by fileto

0

Κυνήγι στα ΑΤΜ για λίγο ρευστό στην ΑΜ-Θ

Ενα ανελέητο κυνήγι για λίγο ρευστό που θυμίζει το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού μοιάζει τα τελευταια 24ωρα ο τρόπος με τον οποίο χιλιάδες καταθέτες σπεύδουν στα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης για να πάρουν μετρητά από τους λογαριασμούς τους.

Η ίδια επαναλαμβανόμενη εικόνα υπάρχει σε όλες τις τράπεζες και σε σημεία που υπάρχουν ΑΤΜ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Το περίεργο είναι ότι σε όλη την επικράτεια δεν σημειώθηκαν κρούσματα κλοπών.

Από τα ξημερώματα του Σαββάτου τέθηκαν σε εφαρμογή όλα τα εκπονημένα από το παρελθόν επιχειρησιακά σχέδια της ΕΛ.ΑΣ. για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων, για την εφαρμογή των οποίων υπήρξαν και πρόσφατες, συνεχείς συσκέψεις μεταξύ της φυσικής και της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ.

Από την πρώτη στιγμή που έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες ουρές πολιτών στα ΑΤΜ έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, ολόκληρη η δύναμη των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., ΔΕΛΤΑ και της Άμεσης Δράσης εκτελούσε εποχούμενες περιπολίες έξω από αυτά, για την αποφυγή τυχόν εντάσεων μεταξύ των πολιτών και βεβαίως για την ασφάλειά τους από τυχόν επιτήδειους που θα αποφάσιζαν να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία για να ληστέψουν πεζούς.

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«Τα λεφτά των Ελλήνων είναι εγγυημένα» υποστήριξε ο υφυπουργός Επικρατείας, Τέρενς Κουίκ, κατά την κρίσιμη συνεδρίαση της Βουλής για το δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, ο Γερούν Ντάισεμπλουμ δήλωνε στην συνέντευξη Τύπου, μετά την λήξη του Eurogroup για την Ελλάδα, πως απορρίπτεται η παράταση του προγράμματος λέγοντας μεταξύ άλλων πως «οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες και το λέω με λύπη. Αλλά δεν είναι στο δικό μας χέρι».

Το δημοψήφισμα εντάσσεται μέσα στη διαπραγμάτευσή μας

«Δεν πήραμε εντολή να συνεχίσουμε τα μνημόνια, άρα την επόμενη Κυριακή θα πρέπει πραγματικά με εθνική ανάταση να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να βοηθήσουμε στον έντιμο αγώνα της αυτήν την Κυβέρνηση».

Αυτά είπε μεταξύ άλλων, για το θέμα του δημοψηφίσματος ο υφυπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ, παραχώρησε δύο συνεντεύξεις στον τηλεοπτικό σταθμό Αλφα Βορείου Ελλάδος και στον Δημήτρη Καστώρη και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά».

Αναλυτικά:

«Όπως κατέθεσε εγγράφως η Κυβέρνηση στη Βουλή, το Δημοψήφισμα εντάσσεται μέσα στη διαπραγμάτευσή μας με τους Θεσμούς, που σημαίνει ότι εντάσσεται μέσα στην προσπάθεια που κάνουμε για να βρούμε μία λύση βιώσιμη μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στο Ευρώ.

ΚουίκΕίναι η προσπάθεια, που κάνει η Ελλάδα, για να μη φορτώσουμε με νέα χρέη τις επόμενες γενιές, διότι εάν προκρίνουμε τη λύση και τα μέτρα που μας δίνουν οι θεσμοί, τότε δυστυχώς θα έχουμε υποθηκεύσει, όχι μόνο το μέλλον των παιδιών και των εγγονών, αλλά και των δισέγγονων. Δεν πήραμε τέτοια εντολή από τον ελληνικό λαό.

Είναι άκρως ενοχλητικό αυτό το κύμα της τρομολαγνίας που ξεσπάει για ακόμα μία φορά από το Κόμμα του Αντώνη Σαμαρά και κυρίως από πολλά ΜΜΕ, επαναλαμβάνοντας το σκηνικό τρόμου της πρόσφατης προεκλογικής περιόδου.

Το ξεκαθαρίζω: Δεν πήραμε εντολή στις 25 Ιανουαρίου να φύγουμε από το Ευρώ, άρα εκεί μέσα παλεύουμε για τη λύση.

Δεν πήραμε εντολή να συνεχίσουμε τα μνημόνια, άρα την επόμενη Κυριακή θα πρέπει πραγματικά με εθνική ανάταση να βοηθήσουμε την Ελλάδα και να βοηθήσουμε στον έντιμο αγώνα της αυτήν την Κυβέρνηση.

Καλούμε σε συστράτευση όλα τα Κόμματα, για να βοηθήσουμε τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης.

Δεν πήγαμε, (όπως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου, Σαμαρά, Βενιζέλου) στους Θεσμούς με τα χέρια κάτω να λέμε ναι σε όλα. Απεναντίας βάλαμε, όχι μόνο την αξιοπρέπειά μας, όχι μόνο την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, αλλά πάνω απ’ όλα το αιτούμενο που είναι το να μπούμε σε μία αναπτυξιακή πορεία.

Επίσης, πρέπει να σας πω, ότι πρέπει να τελειώνουν αυτού του είδους τα τρομολαγνικά φαινόμενα με τα ΑΤΜ ή με τις τράπεζες, Τα χρήματα των Ελλήνων είναι απόλυτα εγγυημένα.

Νομίζω, ότι ήρθε η ώρα που θα καταλάβει και η Ευρώπη, ότι δεν μπορεί να είναι η Ευρώπη έτσι όπως την οραματίζεται ο Σόιμπλε, των δύο ταχυτήτων, με τον Νότο να είναι πεταμένος σε μια γωνιά και με την Ελλάδα να είναι πειραματόζωο. Ότι πρέπει να γίνουμε η Ευρώπη των λαών, εθνών και αλληλεγγύης.

Και αν εμάς μας «τιμωρούν» για παραδειγματισμό – έτσι νομίζουν τουλάχιστον -, γιατί θέλουν να γλυτώσουν τις συνέπειες στις επερχόμενες ισπανικές εκλογές, γιατί παίζει και αυτό το σενάριο όπως γνωρίζετε πολύ καλά, κάνουν πολύ μεγάλο λάθος να μπλέκουν στη διαπραγμάτευση με την Ελλάδα τον βραχίονα της Ισπανικής πολιτικής σκηνής. Τον Ραχόι και τους Ποντέμος και τις εκεί επερχόμενες εκλογές. Πολλοί αναλυτές το συνδέουν…

Επιπλέον δεν έχουν το δικαίωμα πολιτικοί, όπως ο Μάρτιν Σουλτς να υποδεικνύουν ποια κυβέρνηση θα έπρεπε να διοικεί την πατρίδα μας, διαφωνώντας για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Είμαστε ένα κυρίαρχο κράτος με την ευθύνη της επιλογής της κυβέρνησης που θέλει, στον ίδιο το λαό της.

Η Ελλάδα θα είναι εκείνη, η οποία θα ακολουθήσει αυτό το οποίο έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όταν μας έβαζε στην ΕΟΚ και η Ελλάδα θα ακολουθήσει τη συνταγή του Κωνσταντίνου Καραμανλή, που έλεγε ότι «η Ευρώπη πρέπει να είναι των λαών, των εθνών και της αλληλεγγύης». Αλλά και αυτό που έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, ότι «η Ελλάδα, πρέπει να ανήκει στους Έλληνες».

Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα την εκχωρήσουμε στην παρέα του Σόιμπλε».

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑