Ειδήσεις

Published on June 29th, 2015 | by fileto

0

Η ΔΗΜΑΡ ψηφίζει ΝΑΙ στο δημοψήφισμα

Σχόλιο του Θόδωρου Μαργαρίτη στο Facebook

«Θα πράξουμε όπως ο Λ.Κύρκος και ο Ηλ.Ηλιου όταν το 1978 δεν φοβήθηκαν να παραμείνουν μέσα στην βουλή -μαζί με την Δεξιά και το Κέντρο -υπέρ της ένταξης στην ΕΟΚ, ενώ στους δρόμους τότε οι διαδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ φώναζαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο».
Θα ασκήσουμε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να φοβόμαστε ότι απομακρυνόμαστε από την Αριστερά, όπως δεν φοβήθηκαν ο Μπ.Δρακόπουλος και ο Μ.Παρτσαλίδης μέσα στα στρατοδικεία της χούντας να ασκήσουν κριτική στην εισβολή των τανκς στην Πράγα.
Ξέρουμε ότι το ΝΑΙ μαζί με την ΝΔ είναι πιθανά για κάποιους ενοχλητικό αλλά και το ΟΧΙ μαζί με τους ΑΝΕΛ και την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι αποκρουστικό.
Θα υπερασπιστούμε την παράδοση του αριστερού ευρωπαϊσμού όπως την εξέφραζε ο Μ.Παπαγιαννάκης γιατί αποτελεί την σχέση της χώρας με την νεωτερικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον πολιτισμό.
Θα συμπαραταχτούμε στις πλατείες –παρά τις διαφορές και τις επιφυλάξεις μας – με τον κόσμο του «Μένουμε Ευρώπη» γιατί η κυβέρνηση δεν οδήγησε την χώρα σε συμφωνία όπως θα θέλαμε και περιμέναμε.
Θα διεκδικήσουμε αλλαγές πολιτικών στην Ευρώπη σε αντιπαράθεση με τα νεοφιλελεύθερα σχέδια αλλά ΜΕΣΑ στο κοινό Ευρωπαϊκό πεδίο με συμμαχίες και σταδιακά βήματα και όχι με ρήξη και απομονωτισμό.
Δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, στις κάλπικες υποσχέσεις, στην παραπλάνηση για τα ψηφαλάκια
Είμαστε και θα είμαστε η δημοκρατική, ανανεωτική και ευρωπαιστική Αριστερά!»


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑