Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 29th, 2015 | by fileto

0

Ανάμικτα συναισθήματα στην Καβάλα για το δημοψήφισμα

Αισιοδοξία για το ότι η πατρίδα μας θα μείνει στην Ευρώπη και στο ευρώ αλλά και προβληματισμός για την επόμενη μέρα της διεξαγωγής δημοψηφίσματος είναι η γεύση που έχω από τους πολίτες της Καβάλας με τους οποίους συνομιλώ.

Σήμερα που η Καβάλα γιορτάζει τον πολιούχο της και τα Ελευθέρια της πόλης από τον Βουλγαρικό ζυγό η πόλη είναι άδεια και ο καιρός αν και ζέστη δεν βοηθάει στην απόδραση στις παραλίες.

Παρά τα όσα έγιναν μπροστά από τα ΑΤΜ των τραπεζών και στην Καβάλα αλλά και στην Ξάνθη, οι πολίτες είναι πεπεισμένοι ότι όλο αυτό το σκηνικό το οποίο στήθηκε με ευθύνη του εγωκεντρισμού των πιστωτών μας, θα καταλήξει σε συμφωνία.

Καρφωμένοι στους δέκτες των τηλεοράσεών τους οι Καβαλιώτες ελπίζουν στην ορθή κρίση των Ελλήνων και ο προσανατολισμός τους είναι στην Ευρώπη και στο ευρώ.

Τα καφέ είναι γεμάτα και όλοι συζητούν για το οποία απόφαση πρέπει να πάρουν την επόμενη Κυριακή με ψυχραιμία και νηφαλιότητα.

Ιδιαίτερα οι νέοι που δοκιμάζονται από την ανεργία και την παρατεταμένη ύφεση δεν νοιώθουν ότι μπορούν να δώσουν στους Ευρωπαίους εταίρους μας την δυνατότητα να παίζουν με το μέλλον τους. Είναι θυμωμένοι που αναγκάζονται να περιμένουν στην ουρά για μια θέση εργασίας, την στιγμή που η Ευρώπη απορροφά όλο και περισσότερους συνομήλικους τους σε θέσεις εργασίας.

Oυρές στα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν παρατηρήθηκαν εκτός από την μεγάλη ουρά χθες το βράδυ σε κεντρική τράπεζα υποκαταστήματος στο κέντρο της Καβάλας στην οποία ορισμένοι στήθηκαν για τρεις και πλέον ώρες για μια πολυπόθητη ανάληψη μετρητών.

Μάλιστα δύο νεαροί έστησαν συμβολικά και ένα αντίσκηνο έξω από αυτήν προκειμένου με αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο να δώσουν το δικό τους μήνυμα για τις εικόνες που παρατηρούνται έξω από τράπεζες τα τελευταία 24ωρα.

Περιπολικά της αστυνομίας είχαν μια διακριτική παρουσία και όλη η δύναμή της είναι σε επιφυλακή.

Ήταν σαφής η διαβεβαίωση ότι η Ελληνική Αστυνομία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών την οποία έδωσε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, με φόντο το επερχόμενο δημοψήφισμα.

Καλό είναι να επισημάνουμε ότι κανονικά έχει γίνει σε όλη την χώρα η πληρωμή των συντάξεων που έχουν κατατεθεί από το ΙΚΑ στα ΕΛΤΑ και αφορούν δικαιούχους που έχουν επιλέξει να λαμβάνουν τη σύνταξή τους από το ταχυδρομείο.

Όλοι έχουν το δικαίωμα στην άποψη για την επιλογή τους στο δημοψήφισμα της Κυριακής που μας έρχεται και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα το πρωί έκαναν διανομή φυλλαδίων με περιεχόμενο γιατί να ψηφίσουν οι πολίτες ΟΧΙ στο δημοψήφισμα αυτό κάνοντας συγχρόνως και διάλογο με τους περαστικούς στην παραλία της Καβάλας.

Γενικότερα υπάρχει ηρεμία και νηφαλιότητα, υπάρχει προβληματισμός για το αύριο της χώρας χωρίς να δίνουν οι ψύχραιμοι πολίτες μεγάλη σημασία στην πίεση που ασκείται από τις πολιτικές παρατάξεις για μια επιλογή την οποία οι ίδιοι απορρίπτουν.

DSC05409

Παράλληλα αξίζει να αναφέρω ότι οι εκδηλώσεις των Ελευθερίων συνεχίζονται με αγρυπνία το βράδυ στα ερείπια της Βασιλικής Α στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων.

Η Καβάλα γιορτάζει τα Ελευθέριά της και τον πολιούχο της και από αύριο ξαναγυρνά στην καθημερινότητα και στους γνώριμους ρυθμούς της, με λίγη δόση προβληματισμού για τα γεγονότα του τριημέρου που πέρασε.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑