Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on June 30th, 2015 | by fileto

0

Κουρούδης και ΠΟΤΑΜΙ φουλ υπερ του ΝΑΙ

Με ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος τομέα Βιομηχανίας στο ΠΟΤΑΜΙ Σταμάτης Κουρούδης τάσσεται υπερ του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής και τονίζει:

«Η Κυβέρνηση επί πέντε μήνες προσποιόταν ότι διαπραγματεύεται. Με στρατηγική τη “δημιουργική ασάφεια”, μιλούσε για “εφοριακούς-τουρίστες με κάμερες” και “φόρο στα λιπαρά”. Άλλαζε συνεχώς τη διαπραγματευτική ομάδα που πήγαινε απροετοίμαστη στις Βρυξέλλες με προτάσεις που έμπαζαν από παντού, λες και ήθελε να κοροϊδέψει τους εταίρους. Οι μέρες περνούσαν χωρίς λύση και χωρίς οποιαδήποτε χρηματοδότηση.

Με την αβεβαιότητα που προκάλεσε, η αγορά στέγνωσε, η χώρα ξαναγύρισε στην ύφεση, η ανεργία αυξήθηκε, προκλήθηκε μεγάλη εκροή κεφαλαίων.

Όταν λίγο πριν εκπνεύσει η τετράμηνη παράταση, ήταν υποχρεωμένη να προωθήσει κάποια λύση, το δημοσιονομικό κενό είχε μεγαλώσει τόσο, που η Κυβέρνηση πρότεινε μέτρα 8 δισεκατομμυρίων. Και ενώ η συμφωνία φαινόταν κοντά, οι συνιστώσες αντέδρασαν γιατί μέχρι τότε το μόνο που είχαν μάθει ήταν να υπόσχονται όλα σε όλους.

Ο κ. Τσίπρας αποδείχθηκε πολύ κατώτερος των περιστάσεων. Για να μην τα χαλάσει με Κωνσταντοπούλου, Λαφαζάνη, και λοιπούς, προτίμησε να βάλει τη χώρα στη μεγαλύτερη περιπέτεια της Μεταπολίτευσης. Μόνος τους στόχος, να κρατηθούν στις καρέκλες και να οργανώσουν το δικό τους πελατειακό κράτος.

Τα αποτελέσματα τα είδαμε ήδη. Ποιος μπορούσε να φανταστεί άραγε πριν έξι-επτά μήνες, ότι οι πολίτες θα τρέχουν νυχτιάτικα στα ΑΤΜ, ότι οι τράπεζες θα ήταν κλειστές και η ημερήσια ανάληψη έως 60 ευρώ; Ποιος θα σκεφτόταν ότι οι ελληνικές πιστωτικές κάρτες δεν θα γινόταν δεκτές στο εξωτερικό; Ότι οι εισαγωγείς δεν θα μπορούσαν να εισάγουν και οι εξαγωγείς να εξάγουν;  Ότι ο τουρισμός, ο μόνος τομέας που πήγαινε ακόμη καλά, θα δεχόταν ένα τέτοιο χτύπημα ακριβώς μέσα στην τουριστική περίοδο; Ότι οι αγρότες, την εποχή που καλλιεργούν, δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις γεωργικές εισροές (πετρέλαια, φάρμακα, λιπάσματα, κ.λπ.) γιατί υπάρχουν περιορισμοί κεφαλαίων;

Αλλά, το χειρότερο, είναι, ότι διακυβεύεται η παραμονή μας στο Ευρώ και στην Ευρώπη. Το ερώτημα που μπαίνει στο δημοψήφισμα είναι αυτό και μόνο. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι ένα “όχι” θα καλυτερέψει τη διαπραγματευτική μας θέση. Πώς; Όσα δεν πέτυχε όταν είχε το μομέντουμ της πρόσφατης εκλογικής νίκης, θα το πετύχει τώρα με κλειστές τράπεζες; Οι πάντες στην Ε.Ε. (Γιουνκέρ, Ολάντ, κ.λπ.), έχουν πει καθαρά στον ελληνικό λαό πως θα το ερμηνεύσουν: Το “ναι” σημαίνει “ναι στην Ευρώπη”. Το “όχι” σημαίνει “όχι στην Ευρώπη”.

Το δημοψήφισμα είναι σαφές ότι θα κρίνει τη μοίρα της χώρας τις επόμενες δεκαετίες. Πρόκειται για τον “πόλεμο” για το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενεών που δεν πρέπει να τον χάσουμε. Όλες οι δυνάμεις της δημιουργίας και της προόδου πρέπει να συστρατευτούν στη μεγάλη δημοκρατική αναμέτρηση.

ΝΑΙ στο Ευρώ και την Ευρώπη! ΟΧΙ στη δραχμή και την τριτοκοσμική προοπτική!».


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑