Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 6th, 2015 | by fileto

0

Συλλήψεις διακινητών στον Έβρο

Συνελήφθη χθες (5-7-2015) το πρωί, στο 24ο χλμ της Εθνικής Οδού Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και τρεις (3) υπήκοοι Ιράκ.

Αναλυτικότερα, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, οι αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 28χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με βουλγάρικες πινακίδες, πλην όμως αυτός αρχικά δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από αυτούς.

Λίγο πιο κάτω οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το όχημα και προσήγαγαν τον 28χρονο στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι είχε αποκρύψει, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη, στο εσωτερικό του οχήματος, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε με αυτόν τον τρόπο, παράνομα, στην ενδοχώρα.

Κατασχέθηκαν :

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • το χρηματικό ποσό των 405 ευρώ
  • ένα (1) κινητό τηλέφωνο

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.

Συνελήφθη σήμερα (6-7-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή των Μαρασίων Έβρου, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας , 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 29χρονος, διότι μετέφερε παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, οκτώ (8) μη νόμιμους μετανάστες.

Με τη σύλληψη του δράστη απετράπη η παράνομη είσοδος στο ελληνικό έδαφος σε άλλους 35 περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Κατασχέθηκαν μία (1) πλαστική βάρκα και ένα (1) κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑