Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 7th, 2015 | by fileto

0

Εικοσάχρονος με αδυναμία σε επιχειρήσεις στις Σέρρες

Η ενδελεχής και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών , είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση πολυάριθμων περιπτώσεων κλοπής, στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 20χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου αλλά και τριών συνεργών του σχηματίστηκε δικογραφία, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Ειδικότερα, από την ανάλυση των στοιχείων και την αστυνομική προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού τις βραδινές ώρες και εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μεθοδολογία , διέπρατταν συστηματικά, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια κλοπές σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Ακολούθως , τα εμπορεύματα που αφαιρούσαν τα μεταπωλούσαν με σκοπό τον παράνομο προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Συγκεκριμένα, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία διαπιστώθηκε ότι, τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έτους, διέρρηξαν και εισήλθαν παράνομα σε 8 καταστήματα (σούπερ-μάρκετ, παντοπωλεία) σε χωριά των Σερρών, απ’ όπου και αφαίρεσαν εμπορεύματα, ηλεκτρικές συσκευές και χρηματικά ποσά συνολικής αξίας 6.950 ευρώ.

Για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους, καθώς και για τη μεταφορά των κλοπιμαίων (εμπορεύματα/προϊόντα), χρησιμοποίησαν δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία είχαν αφαιρέσει νωρίτερα την ίδια μέρα από περιοχές των Σερρών.

Τα παραπάνω οχήματα βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα και αποδόθηκαν στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 20χρονου, εντοπίστηκ ε και κατασχέθηκ ε μέρος των κλοπιμαίων, τα οποία και αποδόθηκαν στον κάτοχό τους.

Σημειώνεται ότι, ο 20χρονος έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑