Ειδήσεις

Published on July 9th, 2015 | by fileto

0

Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία Τσίπρα τονίζει ο Στυλιανίδης

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια προσπάθεια για συμφωνία με το διαμεσολαβητικό ρόλο των Γάλλων…» τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM 97,8 ο βουλευτής της ΝΔ Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το αν είμαστε κοντά σε συμφωνία αλλά και κατά πόσο έχει συμβάλει η σύσκεψη των Πολιτικών Αρχηγών σε αυτή την κατεύθυνση ο κ. Στυλιανίδης, απάντησε:

«Τρεις πληροφορίες, όχι εκτιμήσεις: Η πρώτη πληροφορία είναι ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μία προσπάθεια για συμφωνία με το διαμεσολαβητικό ρόλο των Γάλλων και την τεχνοκρατική τους υποστήριξη, οι οποίοι λειτουργούν από ό,τι αντιλαμβάνομαι σε απόλυτη συνεννόηση και με τη γερμανική κυβέρνηση.

Η δεύτερη πληροφορία είναι ότι υπάρχει σαφώς σημαντική πίεση και μέσα στο ίδιο το κυβερνητικό στρατόπεδο για να κλείσει αυτή η συμφωνία, διότι θα είναι απρόβλεπτες και καταστροφικές οι συνέπειες αν δεν γίνει κάτι τέτοιο.

Η τρίτη πληροφορία είναι ότι υπάρχει σημαντική αντίδραση στην Κ.Ο. του χριστιανοδημοκρατικού κόμματος στη Γερμανία για την έγκριση του οποιουδήποτε νέου προγράμματος το οποίο θα επιβάρυνε και τον δικό τους προϋπολογισμό.

Όσον αφορά τώρα στην ουσία της ερώτησής σας, εγώ συμφωνώ ότι το συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών έπαιξε εποικοδομητικό ρόλο και θα έπρεπε αυτού του είδους τη θεσμική συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων –ακόμα και σε πιο προχωρημένο βαθμό- να θεωρείται δεδομένο στην Ελλάδα από τότε που πρωτοεμφανίστηκε η κρίση. Δηλαδή, από την Άνοιξη του 2009 και μετά. Τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο εύκολα και για την πατρίδα μας και για τον ελληνικό λαό εάν η πολιτική ηγεσία είχε την ωριμότητα να συνεννοηθεί πάνω στα εθνικά διακυβεύματα. Δυστυχώς, απεδείχθη χαμηλότερη των προσδοκιών μας».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν ψηφίσει η ΝΔ την ενδεχόμενη συμφωνία στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος απάντησε:

«Θεωρώ ότι είναι αυτονόητο ότι θα την ψηφίσουμε διότι δεν έχουμε πλέον άλλη επιλογή. Γιατί οποιαδήποτε συμφωνία κρατάει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και της δίνει τουλάχιστον την ελπίδα ανακάμψεως, ενώ η επιστροφή στη δραχμή θα είναι ολέθρια για όλα, και για την ελπίδα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑