Τοπικές ΑΜ-Θ

Published on July 9th, 2015 | by fileto

0

Κινητικότητα για περισσότερους Τούρκους τουρίστες

Δυστυχώς υποτονικά εργάζονται οι μηχανισμοί που εξασφαλίζουν βίζες σε Τούρκους τουρίστες οι οποίοι αναμένονται να είναι υπερδιπλάσιοι την επόμενη εβδομάδα που ξεκινά το ραμαζάνι στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Ορισμένοι από αυτούς που έφτασαν σε νησιά του Αιγείου έχουν μόνο χοντρά (500άρικα) και οι κλειστές τράπεζες δυσχαιρένουν τα ρέστα των τουριστών οι οποίοι φαίνονται φορτωμένοι με χρήμα και έτοιμοι να ξοδέψουν.

Οι Σαμιώτες σύμφωνα με δημοσιεύματα λένε ότι “Είναι αλήθεια πως οι Τούρκοι όταν μπουν στο μαγαζί τρώνε και διασκεδάζουν με την ψυχή τους. Όμως όταν μας δώσουν πεντακοσάρικο τρέχουμε και δεν φτάνουμε για να βρούμε ρέστα”.

Πάντως από την προηγούμενη εβδομάδα ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης είχε ζητήσει πιεστικά την αυτονόητη λύση του προβλήματος, σε μια Χώρα και Περιφέρεια, που στενάζει από έλλειψη χρημάτων.

Παρότι υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυνόταν έως την Τρίτη (7/7/2015) , πληροφορούμαστε ότι συνεχίζει να υπάρχει τεράστια εμπλοκή, με αποτέλεσμα, σήμερα, να προσδιορίζονται συναντήσεις αιτούντων βίζα εντός του Αυγούστου.

Όλα αυτά σε μια Ελλάδα που στενάζει για ρευστό χρήμα, ενώ ταυτόχρονα ακυρώνει την εισροή πολλών εκατομμυρίων.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε με έγγραφό του την άμεση προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά, προς επίλυση του προβλήματος.

Σχετικά ανέφερε: «Λύσεις υπάρχουν παντού. Αγωνιζόμαστε να υπάρξουν χρήματα στην αγορά. Κάποιοι δεν το κατανοούν. Ο καθένας μας έχει την υποχρέωση να λύνει τα γραφειοκρατικά προβλήματα και κανείς δε μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτά, προς ζημία της χώρας. Καλούμε όλους τους υπεύθυνους να λύσουν το πρόβλημα εδώ και τώρα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑